Vaccinul Pfizer devine obligatoriu în armata americană după ce a fost aprobat definitiv

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a oferit luni autorizaţia completă pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania americană Pfizer Inc în colaborare cu cea germană BioNTech SE pentru a fi folosit pentru persoane cu vârsta de peste 16 ani, fiind prima astfel de aprobare pentru un vaccin împotriva noului coronavirus.

23 aug. 2021, 19:14
Vaccinul Pfizer devine obligatoriu în armata americană după ce a fost aprobat definitiv

Vaccinul era, până acum, administrat în baza unei autorizaţii de urgenţă din luna decembrie a anului trecut, perioadă de timp în care a fost administrat unui număr de peste 204 milioane de americani. Toate cele trei vaccinuri împotriva COVID-19 folosite până în prezent în SUA au primit astfel de autorizaţii de urgenţă din partea FDA pentru a putea fi utilizate.

Oficialii americani din domeniul sănătăţii publice speră că acest demers îi va convinge pe americanii nevaccinaţi că acest produs este sigur şi eficient.

„În timp ce milioane de americani s-au vaccinat deja în siguranţă împotriva COVID-19, înţelegem că pentru unii, aprobarea completă a unui vaccin de către FDA ar putea să le ofere încrederea necesară pentru a se vaccina” a comentat Janet Woodcock, directoarea interimară a FDA.

Până în prezent aproximativ 51% dintre americani s-au vaccinat complet împotriva COVID-19.

„Acum că vaccinul Pfizer a fost aprobat, Ministerul va difuza o directivă prin care impune personalului să se vaccineze”,  a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, potrivit News.ro.

FDA a autorizat pe deplin serul administrat în două doze în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani, acesta devenind astfel primul vaccin împotriva Covid-19 care depăşeşte ultimul obstacol normativ, potrivit NBC.

A treia doză de Pfizer ar trebui făcută la 8 luni de la doza iniţială

Omologarea ar putea ajuta la determinarea celor care ezitau cu privire la vaccinare să se imunizeze. Un sondaj realizat în luna iunie a concluzionat că 3 din 10 adulţi nevaccinaţi ar fi mai dispuşi să se vaccineze dacă serul ar fi omologat. Decizia FDA ar putea deschide calea pentru vaccinarea obligatorie – numeroase companii aşteptau omologarea înainte de a le cere angajaţilor să se imunizeze.

Săptămâna trecută, oficialii federali din Sănătate au anunţat că, începând cu 20 septembrie, cei care au primit vaccinul Pfizer vor fi eligibili să primească a treia doză, la 8 luni după cea de-a doua. FDA nu şi-a dat încă acordul pentru doza suplimentară.

Niciun vaccin anti-Covid nu a fost autorizat sau aprobat pentru utilizare în cazul copiilor cu vârste sub 12 ani.

Citeşte şi: Talibanii le dau ultimatum militarilor americani şi britanici. „Dacă nu părăsesc Afganistanului până pe 31 august vor exista consecinţe”