Vaccinul Pfizer împiedică transmiterea coronavirusului. STUDIU

Potrivit unui studiu realizat în Israel, vaccinul produs Pfizer- BioNTech ar împiedica transmiterea coronavirusului. Reamintim că Israelul are cea mai mare rată de imunizare a populației din lume.

21 ian. 2021, 09:27
Vaccinul Pfizer împiedică transmiterea coronavirusului. STUDIU
Vaccinul Pfizer împiedică transmiterea coronavirusului. STUDIU

Vaccinul Pfizer-Biontech împiedică transmiterea coronavirusului. Potrivit unui studiu realizat în Israel este foarte puţin probabil ca o persoană infectată cu covid să transmită virusul mai departe dacă s-a vaccinat, relatează The Telegraph. 

Vaccinul Pfizer împiedică transmiterea coronavirusului

Studiul a fost făcut pe 102 cadre medicale de la Sheba Medical Center. După ce au primit  ambele doze de vaccin, doar două dintre persoane au avut un număr scăzut de anticorpi. Trebuie precizat faptul că una dintre cele două are o problemă imunitară cunoscută.

Citeşte şi Pfizer şi BioNTech anunţă creşterea capacităţii de producţie a vaccinului anti-COVID-19

De 20 de ori mai mulți anticorpi la o săptămână după rapel

Potrivit studiului, restul cadrelor medicale au dezvoltat de 20 de ori mai mulți anticorpi la o săptămână după rapel. Nivelul de anticorpi rezultat în urma vaccinării a fost mai mare decât în cazul persoanelor care au avut forme grave de COVID-19.

Gili Regev-Yohai, șeful secției de boli infecțioase și epidemiologie a spitalului israelian, spune că cei care au primit ambele doze ale vaccinului produs de Pfizer – Biontech nu vor deveni purtători ai virusului și, în plus, nu îl vor transmite mai departe altor persoane.

„Rezultatele studiului sunt în linia testelor făcute de Pfizer și chiar depășesc așteptările”, a declarat Regev-Yohai.

Reamintim că Israelul are, în acest moment, cea mai mare rată de imunizare a populației din lume.