Vaccinul rusesc Sputnik V are susţinerea Germaniei pentru a fi aprobat în UE. Promisiunea surprinzătoare făcut de Angela Merkel lui Vladimir Putin

Angela Merkel a oferit Rusiei sprijinul unei autorităţi germane de reglementare, pentru a facilita aprobarea vaccinului rusesc Sputnik V de către autoritatea medicală a Uniunii Europene.

21 ian. 2021, 17:13
Vaccinul rusesc Sputnik V are susţinerea Germaniei pentru a fi aprobat în UE. Promisiunea surprinzătoare făcut de Angela Merkel lui Vladimir Putin

Angela Merkel a declarat că, în timpul unei conversații cu Vladimir Putin, a oferit sprijinul unui institut german de reglementare în pregătirea unei cereri ca vaccinul rusesc Sputnik V să fie înregistrat pe piața europeană. După această aprobare, Berlinul și Moscova vor putea discuta despre o coproducție a medicamentului, a spus cancelarul german, citat de The Moscow Times.

Rusia a solicitat înregistrarea la Agenția Europeană pentru Medicamente și am sugerat că institutul nostru Paul Ehrlich ar putea ajuta Rusia să pregătească documentele pentru agenție”, a afirmat Angela Merkel. „Dacă vaccinul primește aprobarea de la EMA, vom putea discuta despre producția și utilizarea în comun”, a mai spus Merkel.

Citeşte şi Ungaria a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V. Moscova a cerut înregistrarea vaccinului în Uniunea Europeană

De asemenea, directorul Fondului rus de Investiții Directe, Kirill Dmitriev, a menţionat interesul multor țări europene pentru vaccinul rusesc. „Suntem în discuții cu Germania cu privire la o posibilă producție a Sputnik V în această țară”, a declarat Dmitriev într-o conferinţă de presă.

Miercuri, organismul ungar de reglementare în sectorul sanitar a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V. De asemenea, Ungaria evaluează și vaccinul Sinopharm, fiind singura țară din Uniunea Europeană care are în vedere achiziția de vaccinuri în afara schemei gestionate la nivel comunitar de Comisia Europeană.