Vaccinurile Pfizer şi Sinovac neutralizează tulpina braziliană a COVID. Anunţul făcut de specialiştii din Sănătate!

Vin veşti bune pentru românii care s-au vaccinat cu vaccinul de la Pfizer. Un nou studiu arată că serurile dezvoltate de Pfizer şi de Sinovac sunt eficiente împotriva variantei coronavirusului descoperite iniţial în Brazilia.

09 mart. 2021, 10:35
Vaccinurile Pfizer şi Sinovac neutralizează tulpina braziliană a COVID. Anunţul făcut de specialiştii din Sănătate!

Vaccinurile Pfizer şi Sinovac neutralizeată tulpina braziliană a COVID. Vaccinul dezvoltat de Pfizer Inc. cu BioNTech SE este capabil să neutralizeze noua variantă a coronavirusului care se răspândeşte rapid în şi din Brazilia, potrivit unui studiu de laborator publicat luni de New England Journal of Medicine.

Vaccinurile Pfizer şi Sinovac neutralizeată tulpina braziliană a COVID. Anunţul făcut de specialiştii din Sănătate!

Sângele luat la analize de la persoanele care au fost imunizaţi cu acest ser a neutralizat o versiune artificială a virusului care conţinea aceeaşi mutaţie purtată de proteina spike a variantei P1 a coronavirusului, mult mai contagioasă, descoperită în Brazilia. Studiul a fost realizat de cercetători  ai companiilor şi de University of Texas.

Oamenii de ştiinţă au spus că abilitatea de neutralizare a fost aproape echivalentă cu efectul vaccinului asupra versiunii mai puţin contagioase de anul trecut a coronavirusului.

Majoritatea vaccinurilor anti-Covid dezvoltate vizează proteina spike folosită de coronavirus pentru a pătrunde în celula umană.

În urma unor studii anterioare, Pfizer a descoperit că vaccinul său neutralizează şi alte variante mai contagioase identificate iniţial în Marea Britanie şi Africa de Sud, deşi aceasta din urmă poate reduce anticorpii produşi de ser.

Peste 43.000 de români au fost vaccinați luni și au fost înregistrate 112 reacții adverse, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV). Un număr de 38.284 de persoane au primit prima doză de vaccin, iar 5.174 pe cea de-a doua doză. În ultimele 24 de ore, 32.500 de români au primit vaccinul Pfizer, 4.644 vaccinul Moderna, iar 6.314 pe cel de la AstraZeneca.

De la începutul campaniei au fost vaccinate 1.212.502 persoane, din care 657.742 au primit și a doua doză. Cei mai mulți români, 940.528, au fost vaccinați cu ser de la Pfizer, 193.608 cu AstraZeneca, iar 78.312 cu vaccin Moderna.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 112 reacții adverse, 37 după vaccinul Pfizer, 7 după Moderna și 71 după AstraZeneca. De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 6.101 reacții adverse.20 de reacții adverse sunt în curs de investigare. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat cum ne putem programa în cea de a treia etapă a campaniei de vaccinare.

Citeşte şi: Povestea tragică a unei mame care nu a apucat să-și țină niciodată copilul în brațe. COVID a despărțit-o de cel mic la doar câteva zile după naștere