Vadim Tudor: Funar e un hoţ, un neica nimeni. Mă dau afară răsuflaţii ăştia pe mine? Îi spulber!

Corneliu Vadim Tudor îl acuză pe Gheorghe Funar că încearcă să se impună la conducerea PRM fără a avea vreo nicio prerogativă în acest sens. "PRM-ul sunt eu. PRM-eu e echipa mea. Funar a mai băgat în groapă un partid, vrea să mai bage unul. Cine-l ia în serios? A fost dat afară din partid. L-am exclus prin votul Biroului Permanent", a declarat Vadim Tudor, la România TV.

RomaniaTV.net
26 iul. 2013, 12:24
Vadim Tudor: Funar e un hoţ, un neica nimeni. Mă dau afară răsuflaţii ăştia pe mine? Îi spulber!

„PRM-ul sunt eu. PRM-eu e echipa mea. Ei îi dau afară pe Anca Petrescu, pe Miţura Arghezi, pe Ilie Ilaşcu şi vin cu nişte pensionari securişti. Mă dau răsuflaţii ăştia afară pe mine? Am să-i spulber! E hoţ. E neica nimeni. E plecat cu pluta. Cum să ţin în partid un asemena dement? Funar a mai băgat în groapă un partid, vrea să mai bage unul. Cine-l ia în serios? A fost dat afară din partid. L-am exclus prin votul Biroului Permanent”, a afirmat Vadim Tudor.

Acesta a precizat că l-a exlus pe Funar din partid întrucât fostul primar al Cluj-Napocăi a făcut mai multe gafe în ultima vreme.

„S-au adunat de-a lungul timpului mai multe gafe ale lui Gheorghe Funar şi i s-a atras atenţia să nu mai atace religia creştină, să nu mai încerce schimbarea Constituţiei, articolul 1. Foarte multe aberaţii, dar am crescut şarpele la sân, l-am făcut senator patru ani. L-am luat de la pensie, îşi plimba nepoţii în pădure. I-am făcut nevasta consilieră la Curtea de Conturi cu maşină la sală. Vă spun o scenă de Roman Polanski, de Milos Forman. Soţia sa m-a abordat la o înmormântare să-i prelungesc mandatul la Curtea de Conturi. I-am zis: ‘Femeie lasa-mă-n durerea mea!’. Partidul nostru avea trei posturi. Prin fraudă i-a aranjat cu unii de acolo să-l înlocuiască pe profesorul Popeangă şi să-l aibă ea. Eu nu am avut nici o putere. Popeangă e profesor universitar, ea e Pupăza din tei”, a susţinut Corneliu Vadim Tudor.

Delegaţi din peste 30 de filiale ale Partidului România Mare se vor reuni, sâmbătă, la Alba Iulia, pentru a participa la Congresul Extraordinar al PRM, organizat de liderii partidului care în urmă cu două luni l-au revocat din funcţia de preşedinte al PRM pe Corneliu Vadim Tudor.

Dumitru Badea, preşedintele filialei PRM Neamţ şi organizatorul congresului a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că sâmbătă vor fi reconfirmate deciziile luate în Plenara Consiliului Naţional al PRM, din 15 iunie, când, odată cu revocarea din funcţie a lui Corneliu Vadim Tudor, au fost dizolvate Comitetul Director şi Biroul Permanent ale partidului.

„Ne-am propus să analizăm în acest conclav foarte important, cu reprezentanţii a peste 30 de filiale, delegaţi aleşi în conferinţele extraordinare judeţene, ce s-a întâmplat cu PRM şi posibilităţile ca partidul să revină pe scena politică a României. Vor fi reconfirmate hotărârile luate în Plenara PRM, inclusiv revocarea din funcţie a lui Corneliu Vadim Tudor şi vor fi alese noi organe de conducere. Vom adopta şi alte câteva hotărâri care să înlesnească noilor organe să îşi facă datoria, înlesniri pentru dialog politic şi cu organele de stat, cu societatea civilă, ca să întărim partidul”, a declarat Dumitru Badea.

Întrebat dacă se va propune excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM Neamţ a răspuns: „El nu mai are ce căuta în fruntea PRM. Probabil va exista propunerea de excludere dar trebuie analizată cu discernământ. El rămâne fondator al PRM şi ar fi păcat să fie exclus dar vedem ce vor vota delegaţii. Poate rămâne doar cu o atenţionare”.

La iniţiativa lui Dumitru Badea, pe 15 iunie a fost organizată plenara Consiliului Naţional al PRM, care a hotărât revocarea din funcţia de preşedinte al partidului a lui Corneliu Vadim Tudor şi dizolvarea Comitetului Director şi a Biroului Permanent. În cadrul aceleiaşi şedinţe au fost numite noi foruri de conducere interimare, mai puţin preşedintele interimar, preşedintele executiv şi secretarul general. Totodată, Dumitru Badea (PRM Neamţ), Gheorghe Funar (PRM Cluj) şi Ioan Bâldea (PRM Bucureşti) au fost desemnaţi să se ocupe de coordonarea şi pregătirea Congresului Naţional al PRM din 27 iulie în care vor fi alese noile structuri de conducere.