Văduva lui Kobe Bryant, distrusă după apariția imaginilor de la locul accidentului. „E o violare incalificabilă a demnităţii umane!”

Văduva lui Kobe Bryant, Vanessa Bryant, este "total distrusă" de zvonurile potrivit cărora poliţişti din Los Angeles au distribuit fotografii de la locul accidentului de elicopter în care şi-a pierdut viaţa legendarul baschetbalist, fiica lor şi alte şapte persoane, a anunţat avocatul său, conform Agerpres.

RomaniaTV.net
02 mart. 2020, 13:18
Văduva lui Kobe Bryant, distrusă după apariția imaginilor de la locul accidentului. „E o violare incalificabilă a demnităţii umane!”

Conform lui Gary Robb, unul dintre avocaţii Vanessei Bryant, aceasta ar fi cerut departamentului şerifului, în ziua dramei, ca locul accidentului să fie desemnat zonă de survol interzisă pentru a o proteja împotriva fotografilor care ar fi încercat să profite de pe urma accidentului.

„Acest lucru era de o importanţă capitală pentru ea, întrucât dorea să protejeze demnitatea tuturor victimelor şi a familiilor lor”, se arată într-un comunicat publicat pe Instagram de văduva starului.

„Este o violare incalificabilă a demnităţii umane, a respectului şi dreptului la viaţă privată a victimelor şi familiilor lor. Noi cerem ca responsabilii acestor acte presupuse să fie supuşi celei mai severe sancţiuni posibile, iar identitatea lor să fie dezvăluită, pentru a garanta că fotografiile nu vor mai fi difuzate”, scrie în comunicat.

Conform Los Angeles Times, site-ul de informaţii TMZ ar fi relatat că un stagiar al adjunctului de şerif, prezent la locul tragediei, a făcut fotografii cu un smartphone. După aceasta, el ar fi fost văzut într-un bar în timp ce arăta imaginile unui alt client. Patronul localului a depus atunci o plângere.

Kobe Bryant (41 ani) şi fiica sa Gianna (13 ani) şi-au pierdut viaţa pe 26 ianuarie, alături de alte şapte persoane, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit pe o colină din apropierea oraşului Los Angeles, din motive care nu a fost deocamdată stabilite.

Foto: Getty Images

Citeşte şi: Simona Halep rămâne pe locul 2 WTA, dar distanţa faţă de lider a crescut