Văduva lui Tito, Iovanka Broz, a murit la vârsta de 88 de ani

Văduva defunctului lider comunist iugoslav Iosip Broz Tito, Iovanka, a decedat duminică la vârsta de 88 de ani, în urma unui stop cardiac, într-un spital din Belgrad, a anunţat o sursă spitalicească, citată de AFP.

RomaniaTV.net
20 oct. 2013, 13:58
Văduva lui Tito, Iovanka Broz, a murit la vârsta de 88 de ani

Văduva defunctului lider comunist iugoslav Iosip Broz Tito, Iovanka, a decedat duminică la vârsta de 88 de ani. Ea a suferit un stop cardiac, într-un spital din Belgrad, potrivit surselor spitaliceşti.

Iovanka fusese spitalizată în data de 23 august , la Centrul clinic din Belgrad, „într-o stare de sănătate extrem de critică”, au declarat atunci medicii. Iovanka Broz suferea de un „început de septicemie”, care ar fi putut fi provocat de escare netratate corespunzător.

Aflată în conflict cu prietenii politici apropiaţi au soţului ei, care o suspectau că organizează o lovitură de stat, Iovanka Broz a fost plasată în arest la domiciliu cu câţiva ani, înainte de moartea lui Tito în 1980, fiind privată de drepturi şi de acte de identitate.

Citeşte şi 30 de tone de aur descoperite în depozitele lui Tito

Ea a petrecut 30 de ani în izolare şi sărăcie. Autorităţile sârbe i-au restituit în iunie 2009 actele de identitate şi i-au oferit o pensie.