„Văduva neagră”, condamnată la MOARTE. Şi-a omorât trei parteneri pentru BANI

Chisako Kakehi, o femeie de 70 de ani supranumită "văduva neagră", a fost condamnată, marți, la moarte prin spânzurare pentru că și-a ucis soțul și alți doi bărbați și pentru că a încercat să-l ucidă un al patrulea între 2007 și 2013, la finalul unui proces care a captivat întreaga țară.

07 nov. 2017, 10:12
„Văduva neagră”, condamnată la MOARTE. Şi-a omorât trei parteneri pentru BANI

Chisako Kakehi a fost condamnată la moarte de tribunalul districtual din Kyoto. Echipa ei de avocați a pledat că este nevinovată, pe motiv că lipsesc dovezile, și a argumentat că ea nu poate fi făcută responsabilă penal din cauza faptului că suferă de demență, relatează agenția Kyodo News. Controalele medicale de anul trecut au confirmat că femeia suferă de demență, dar într-un stadiu precoce, ceea ce o face aptă să compară în fața tribunalului.

„În toate cele patru cazuri, acuzata le-a făcut pe victime să bea cianură cu intenția de a le ucide”, a declarat în instanță judecătoarea Ayako Nakagawa, potrivit canalului NHK. Cele trei crime și tentativa de crimă au fost premeditate și „bine pregătite”, a adăugat judecătoarea, care a spus că nu a avut de ales și a trebuit să pronunțe pedeapsa capitală pentru aceste fapte.

Marți, Chisako Kakehi nu a afișat nicio emoție cu prilejul anunțării verdictului. Femeia, care poartă un aparat auditiv, i-a cerut judecătoarei să vorbească tare.

Kakehi a fost arestată în noiembrie 2014 sub suspiciunea că l-a ucis pe soțul ei, Isao, cu cianură.

Când procesul ei a început în luna iunie, Kakehi a refuzat să vorbească, dar ulterior a recunoscut că l-a ucis pe Isao în decembrie 2013, la o lună după ce s-au căsătorit.

Kakehi a spus că Isao nu a tratat-o bine din punct de vedere financiar, întrucât se întâlnea cu alte femei.

„L-am ucis (…) pentru că dădea altor femei milioane de yeni, iar mie nu-mi dădea nimic”, a declarat ea instanței în iulie, potrivit agenției de presă Jiji. „Nu am nicio intenție de a-mi ascunde vina. Chiar dacă aș fi executată mâine, aș muri cu zâmbetul pe buze”, a adăugat ea.

Presa niponă a numit-o pe Kakehi „văduva neagră”, după numele celebrului păianjen veninos.

Kakehi a fost căsătorită sau a avut relații cu peste zece bărbați și a moștenit în jur de un miliard de yeni (8,8 milioane de dolari) întrucât căuta bărbați înstăriți prin intermediul agențiilor matrimoniale. Ea a ajuns însă în cele din urmă să aibă datorii, după ce a făcut speculații și plasamente financiare riscante.

Chisako Kakehi a ucis „din dragoste de bani”, a mai spus judecătoarea care a dat verdictul.

În cadavrele a cel puțin doi dintre foștii săi soți a fost găsită cianură, iar anchetatorii au găsit urme din această otravă în pubelele casei sale din Kyoto. De asemenea, anchetatorii au descoperit într-un alt apartament pe care femeia îl deținea la Kyoto material privind administrarea de medicamente, precum și cărți medicale.

În pofida acestor dovezi, avocații lui Chisako Kakehi au decis marți să facă apel în fața celei mai înalte instanțe, ceea ce ar putea prelungi acest foileton judiciar neobișnuit din Japonia, notează AFP.