Văduvele şi copiii lui Osama ben Laden, expulzaţi miercuri din Pakistan

Cele trei văduve, opt copii şi un nepot ai lui Osama ben Laden vor fi expulzaţi din Pakistan miercuri dimineaţă, la 11 luni după raidul american în care a murit liderul Al-Qaida, în nordul ţării, au anunţat avocatul acestora şi un oficial pakistanez, relatează AFP.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 08:24
Văduvele şi copiii lui Osama ben Laden, expulzaţi miercuri din Pakistan

Cele trei femei, două saudite şi o yemenită, urmează să plece în Arabia Saudită împreună cu cei opt copii şi un nepot ai liderului Al-Qaida deţinuţi împreună cu ele din mai în Pakistan, potrivit surselor citate.

„Vor pleca în această seară, la miezul nopţii sau în cursul nopţii. Ei vor merge probabil cu toţii în Arabia Saudită”, a declara avocatul lor, Muhammad Aamir.

„Familia Ben Laden a urma să fie expulzată din ţară la miezul nopţii, probabil către Arabia Saudită”, a confirmat un oicial din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze, sub acoperirea anonimatului.

Cele trei soţii – sauditele Khairiah Saber şi Siham Saber şi yemenita Amal Abdulfattah, în vârstă de 30 de ani, cea mai tânără dintre soţiile lui ben Laden – se află în prezent împreună cu copiii lor într-o reşedinţă supravegheată din Islamabad.

Odată ajunşi în Arabia Saudită, „Amal şi cei cinci copii ai săi vor putea merge în Yemen”, a precizat Aamir.

Văduvele şi copiii lui ben Laden au fost arestaţi de autorităţile pakistaneze după raidul american în care a fost ucis liderul Al-Qaida, la 2 mai, la Abbottabad (nordul Pakistanului).

Detenţia lor prelungită a generat întrebări cu privire la atitudinea autorităţilor pakistaneze, suspectate că vor să ascundă informaţii despre ultimii ani ai lui ben Laden, şi mai ales despre cum a putut trăi acesta atâţia ani în ţară fără nicio grijă.

După zece luni de detenţie fără un motiv oficial, cele trei văduve şi două dintre fiicele lor, în vârstă de 17 şi, respectiv, 21 de ani, au fost condamnate recent la 45 de zile de închisoare pentru sejur ilegal în Pakistan, o pedeapsă care se va încheia marţi seara. Cele cinci acuzate, care riscau până la cinci ani de închisoare, au fost condamnate şi la plata unei amenzi de 10.000 de rupii (82 de euro).