Văduvele soldaţilor ruşi morţi în război primesc ca ajutoare haine de blană: „Suntem foarte recunoscătoare. Vă mulţumim din inimă!” VIDEO

În autoproclamata Republică Populară Donețk, ocupată de Rusia, văduvele soldaților ruși uciși în invazie au primit haine de blană, potrivit unui videoclip publicat pe Telegram de Meduza.

08 feb. 2023, 21:26
Văduvele soldaţilor ruşi morţi în război primesc ca ajutoare haine de blană: „Suntem foarte recunoscătoare. Vă mulţumim din inimă!” VIDEO

Văduvele militarilor ucişi în războiul din Ucraina, în regiunea Donbas, s-au aşezat în faţa camerei de luat vederi, cu hainele de blană în mâini pentru a-şi exprima recunoştinţa. Totuşi, voci din tabăra ucraineană prezintă un cu totul alt scenariu, acuzând faptul că hainele de blană ar fi fost furate de soldaţii ruşi.

„Am primit în mod neașteptat un astfel de ajutor astăzi. Suntem foarte recunoscătoare. Familiile soldaților uciși s-au adunat aici. Cu adevărat, vă mulțumim din inimă!”, a spus o femeie.

Vocea din fundal a precizat că hainele de blană au fost furnizate de „activiști ruși”. „În astfel de momente simți că suntem o familie”, a spus bărbatul, potrivit G4Media.

În iulie 2022, propagandiștii ruși au difuzat un reportaj despre tatăl unui soldat din regiunea Saratov, Alexei Malov, care a fost ucis în Ucraina. Bărbatul a cheltuit banii primiți de la guvern pentru a-și cumpăra o mașină nouă Lada.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie pe front. Ucraina se retrage, Kievul vrea să evite pierderi şi mai mari

„În memoria fiului meu, am cumpărat o mașină nouă”, a spus atunci cu mândrie tatăl.

Jurnalistul ucrainean Denis Kazansky a postat pe rețelele sociale mai multe imagini în care văduvele prezentau și se îmbrăcau cu haine de blană, susţinând că acestea ar fi fost furate de la familiile ucrainene din zonă.

„Toată lumea înțelege de unde au aceste haine de blană. Da, da, toate acestea sunt din casele locuitorilor «eliberați» din Donbass. Cu toate acestea, judecând după fotografie, văduva este destul de fericită”, a scris jurnalistul ucrainean pe Telegram.

Citeşte şi: Zelenski continuă să forteze mâna UE: cere mai multe arme şi aderarea rapidă a Ucrainei la Uniunea Europeană