Val de aer polar peste România înainte de Florii. Alertă meteo COD GALBEN de vânt şi temperaturi scăzute

Alertă de ultimă oră emisă de meteorologi. Meteorologii ANM anunţă vânt puternic și temperaturi neobișnuit de scăzute pentru această perioadă.

12 apr. 2022, 11:12
Val de aer polar peste România înainte de Florii. Alertă meteo COD GALBEN de vânt şi temperaturi scăzute

Meteorologii ANM au emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 12 aprilie, ora 21 – 14 aprilie, ora 9
când sunt aşteptate temperaturi minime preponderent negative şi brumă.

„Temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă în nord-vestul și centrul țării, iar pe arii mai restrânse, în noaptea de marți spre miercuri (12/13 aprilie) și în regiunile vestice și în zonele deluroase din restul teritoriului”, a anunţat ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo de Florii şi Paşte. Cum va fi vremea în intervalul 11 – 24 aprilie 2022

De asemenea, a fost emisă o avertizare meteo COD GALBEN pentru intervalul 13 aprilie, ora 10 – 13 aprilie, ora 20
de intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat, în Moldova, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei, temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse rafalele vor depăși 65…70 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, vor fi miercuri (13 aprilie) și în restul Munteniei și al Dobrogei, iar pe parcursul zilei de marți (12 aprilie) local în jumătatea estică a țării”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Ninge abundent în Poiana Braşov! Strat de 20 de centimetri depus într-o singură noapte, cu o săptămână înainte de Paşte. Ninsori viscolite şi la Rânca GALERIE FOTO

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
De marţi până joi în Capitală vremea va fi frumoasă, însă cu valori termice nocturne sub cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă din cursul zilei de miercuri (13 aprilie) va fi de 16…18 grade, iar cea minimă, din cursul nopților, de 2…4 grade, mai scăzută în zona periurbană.