Val de aer polar peste România. Temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade

Weekend-ul va aduce o vreme foarte capricioasă, cu variații mari de temperatură. După zilele însorite vin ploi și vânt puternic.

06 oct. 2023, 11:28
Val de aer polar peste România. Temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade
Anunţ de ultima oră de la ANM: când scăpăm de frig şi ploi. Cât mai ţine valul de aer polar care a pus stăpânire pe România

Weekendul aduce vreme schimbătoare, cu temperaturi oscilante de la zi la noapte. Meteorologii anunță o răcire drastică a vremii după temperaturile de vară.

Noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, va fi destul de rece în jumătatea nordică a țării, dar și în sud-vest. Local, în zonele de vale, temperatura va scădea dimineața sub 4- 5 grade.

Citește și: Prognoza meteo pentru intervalul 9 octombrie – 6 noiembrie

Pe parcusul zilei de sâmbătă, temperaturile cresc. În estul și sud țării, maximele vor atinge 24 – 27 de grade la prânz, dar valori de peste 20 de grade se vor înregistra și în celelalte regiuni. În același timp, vântul va începe să se intensifice în zonele de munte, în special în Carpații Orientali, unde sunt așteptate rafale de peste 70-80 km/h.

Duminică, în prima partea zilei termometrele vor arăta până la 25-27 de grade în unele zone, dar de după-amiaza un aer rece va pătrunde dinspre nord. În jumătatea estică a țării, temperatura va scădea chiar și cu 5-10 grade în doar 2-3 ore. Local, în Moldova, Dobrogea, nord-estul Munteniei și în zonele de munte, rafalele maxime pot atinge și depăși 80-90 km/h.

Citește și: Prognoza meteo. Un ciclon polar se apropie de România. Meteorologii au cele mai proaste veşti, vine ger dinspre Siberia

Frontul va fi însoțit și de unele ploi locale, în general slabe cantitativ în afara arealelor montane, potrivit meteoradar.ro.