Val de aer tropical la final de an în România. Termometrele vor indica temperaturi de până la 18 grade de Crăciun

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 25 decembrie 2023 - 22 ianuarie 2024. De Crăciun se anunță vreme caldă.

22 dec. 2023, 09:35
Val de aer tropical la final de an în România. Termometrele vor indica temperaturi de până la 18 grade de Crăciun

Val de aer tropical la final de an în România. De Crăciun și Revelion mare parte din zonele țării se vor bucura de temperaturi de primăvară.

În săptămâna 25 decembrie – 1 ianuarie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țări, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și Meridionali.

Citește și: Prognoza meteo. Fenomenul care poate strica Sărbătorile românilor. Se anunţă gheţuş de Crăciun

Prima săptămână din ianuarie vine cu temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Între 8 și 15 decembrie temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Citește și: Moș Crăciun aduce zăpadă și viscol în România. Se va depune strat de zăpadă. Ninsori și viscol puternic la munte. Cod portocaliu și galben de la ANM

Între 15 și 22 decembrie mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.