Val de aer tropical peste Europa. Temperaturi de 25 de grade la început de noiembrie în România

Publicat: Sâmbătă, 02 Noiembrie 2019 13:16 // Actualizat: Sâmbătă, 02 Noiembrie 2019 13:52 // Sursa: romaniatv.net

După episodul cu vreme mai rece de la sfârşitul lunii octombrie şi prima zi din noiembrie, meteorologii anunţă o schimbare radicală a vremii. La sfârşitul acestei săptămânii vremea va intra într-un proces de încălzire în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 25 de grade la început de noiembrie.

La sfârşitul săptămânii, vremea va intra într-un proces de încălzire, urmând ca valorile termice să se situeze în jurul celor climatologic specifice datei, iar în regiunile vestice chiar peste cele normale. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade. Duminică, meteorologii anunţă temperaturi de până la 22 de grade Celsius. 

În săptămâna 04 - 11 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Meteorologii anunţă o încălzire treptată a vremii la finalul acestei săptămâni, în Muntenia. În perioada 4-8 noiembrie sunt prognozate maxime de 14...16 grade. Şi valorile nocturne vor înregistra o creştere, ajungând la 4...8 grade săptămâna viitoare. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în perioadele 3-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.

În Oltenia, vremea se încălzeşte din weekend, ajungând la temperaturi de 15 ... 17 grade în perioada 4-8 noiembrie. Minimele se vor situa în medie între 5...8 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în perioadele 3-4 noiembrie și 6-7 noiembrie.

În Drobrogea se anunţă temperaturi maxime de 14...18 grade la începutul săptămânii viitoare. În weekend este posibil să plouă. 

În Transilvania şi Maramureş se anunţă temperaturi între 12 şi 17 grade Celsius la începutul săptămânii viitoare. Ploile îşi vor face din nou apariţia în perioadele 2-3 noiembrie, în Transilvania şi Maramureş, apoi în 6-8 noiembrie în centrul ţării.

Cel mai cald va fi în Banat şi Crişana. Potrivit ANM, în vestul ţării se anunţă temperaturi maxime de până la 19 ...20 de grade Celsius la începutul săptămânii viitoare.  

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7667
RON
17 Nov
noapte 10 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H