Val de aer tropical peste România, ne aşteaptă temperaturi caniculare în weekend

Valul de aer tropical, care sufocă acum vestul Europei, va ajunge şi în România în weekend. Însă, dacă în alte ţări vor fi azi temperaturi de peste 40 de grade Celsius, România, ar putea scăpa mai uşor.

RomaniaTV.net
25 iul. 2019, 09:37
Val de aer tropical peste România, ne aşteaptă temperaturi caniculare în weekend

„Ne aşteptăm într-adevăr la o încălzire uşoară în următoarele zile, astfel încât şi în zona ţării noastre în acest weekend vremea va deveni caniculară (…) Sâmbătă şi duminică, mai ales în jumătatea sudică, temperaturile vor înregistra şi 35-36 de grade Celsius”, a anunţat Alina Şerban, meteorolog ANM.

Noi recorduri de temperatură au fost înregistrate în trei ţări. S-a topit şi metalul din cauza caniculei GALERIE FOTO 

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
27.07.2019 ORA 09 – 28.07.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va deveni instabilă în jumătatea nord-vestică a țării, unde după-amiaza și noaptea vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial și se vor înregistra cantități mai însemnate de apă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 25 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice și de sud-est, unde după-amiază disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 21 de grade, ușor mai ridicate pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare călduroasă, iar după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi în timpul nopții, când pot fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
28.07.2019 ORA 09 – 29.07.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi instabilă cu precădere în jumătatea de vest a țării, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial și se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, iar minimele între 11 și 23 de grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar minima de 19…20 de grade.