Val de căldură în Grecia. Cetățenii au sfidat carantina și au ieșit pe plaje

Grecia a fost lovită de un val de căldură cu temperaturi maxime de 28 de grade, iar acest lucru i-a determinat pe greci să încalce restricțiile și să iasă pe plaje sau în parcuri.

11 ian. 2021, 08:32
Val de căldură în Grecia. Cetățenii au sfidat carantina și au ieșit pe plaje

Val de căldură în Grecia. Conform Observatorului național de la Atena, temperatura din Chania, pe insula Creta, a atins 28,3 grade Celsius în jurul orei prânzului, fiind una dintre cele mai ridicate temperaturi din luna ianuarie în ultimii 50 de ani.

Citește și: Imagini halucinante la un spital din Corabia. Un bătrân se roagă în genunchi să fie consultat după trei ore de stat în frig

În mod normal, temperaturile din această perioadă sunt de circa 15 grade Celsius. La Atena, unde termometrele au atins 22 de grade, oamenii au ieșit la plajă, în piețe sau în parcuri.

„Este o vreme minunată și noi stăm închiși în casă în cea mai mare parte a timpului”, a declarat un bărbat de pe plaja Kavouri, în apropiere de Atena.

Val de căldură în Grecia. Vântul cald provenind din Africa a adus, de asemenea, mult praf și urmează să mențină temperaturile ridicate până miercuri, 13 ianuarie, în Grecia.

Poliția din Grecia a supravegheat situația pentru a încerca să evite formarea de grupuri cu multe persoane. Polițiștii echipați cu portavoce le-au reamintit oamenilor să respecte distanța sociala și le-au dat amenzi celor care nu purtau mască de protecție.

Grecia este în carantină de la începutul lui noiembrie, autoritățile au încercat să evite al treilea val al pandemiei după sărbătorile de Crăciun si Anul Nou. Vineri, restricțiile care urmau să înceteze pe 11 ianuarie au fost prelungite cu încă o săptămână.

Grecia a pus în funcție primul ministru gay. Nicolas Yatromanolakis va lucra la Ministerul Culturii

Grecia și-a numit la începutul anului 2021 primul ministru care se declară public gay. Oficialiyarea a avut loc în cadrul remanierii cabinetului efectuate de prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, relatează website-ul Greek Reporter.

Nicolas Yatromanolakis intră în istorie în Grecia, în timp ce va deveni viceministru al ţării pentru probleme de cultură contemporană. Acesta va lucra în Ministerul Culturii şi Sportului, sub conducerea Linei Mendoni, care rămâne în post după remaniere.

Yatromanolakis s-a născut la Atena în 1975. El deţine o licenţă în ştiinţe politice şi relaţii internaţionale la Universitatea Panteion din Atena şi un master în politici publice la School of Government de pe lângă Universitatea Harvard.