Val de CANICULĂ în toată ţara. Vezi PROGNOZA PENTRU URMĂTOARELE TREI ZILE

După ploi şi furtuni, vine canicula. Un val de căldura extremă va afecta toată România. Luni se vor înregistra temperaturi care ajung şi la 34 de grade, iar marţi abia vom mai putea respira.

RomaniaTV.net
16 iun. 2013, 15:19
Val de CANICULĂ în toată ţara. Vezi PROGNOZA PENTRU URMĂTOARELE TREI ZILE

Luni, vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, cu maxime termice cuprinse între 28 de grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 34 de grade local în Banat, sudul Olteniei şi al Munteniei. Va fi soare, însa după-amiaza îşi fac aparitia câţiva nori ce lasa pe alocuri la munte şi cu totul izolat în rest ploi de scurtă durată. Vântul nu se agita prea mult.

La Bucureşti, vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică de 33…34 de grade Celsius. Soarele strălucesşe din plin, iar vântul este linistit. Presiunea atmosferică rămâne la valoarea de 754 mm coloana de mercur.

Marţi, vremea se va menţine călduroasă, local caniculară după-amiază în vestul, centrul şi sudul ţării, unde indicele temperatură – umezeală va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade în Bucovina şi 35 de grade în zonele de câmpie şi podiş din regiunile sudice, vestice şi centrale. Soarele ţine agenda zilei şi doar cu totul izolat, în partea a doua a zilei, în zona de munte vor fi ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice.

Şi în Capitală marţi vremea se menţine călduroasă, astfel că maxima termică se va situa în jurul valorii de 34 de grade Celsius. Soarele străluceşte nestingherit, iar vântul nu dă semne că ne-ar putea ajuta să trecem mai uşor peste arşita zilei.

Miercuri, vremea va fi în continuare călduroasă în regiunile sud-vestice, unde după-amiaza izolat va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24…25 de grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 35…36 de grade în sudul Banatului şi al Olteniei. Norii acoperă din când în când în soarele in regiunile nordice, centrale si estice, iar noaptea în cele sudice, zone unde pe alocuri vor fi averse, descărcări electrice şi rafale de vânt.

Vremea călduroasă nu ocoleste nici miercuri Bucurestiul. Soarele se instaleaza pe cer dis de dimineata şi abia spre seara este umbrit de câţiva nori ce ar putea să lase ploi de scurtă durată cu tunete şi fulgere. Vântul îşi face puţin simţită prezenţa. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade.

Joi, temperaturile scad uşor în majoritatea zonelor, astfel că amiaza aduce valori în general între 25 şi 32 de grade. Sfârşitul săptămânii vine cu o vreme călduroasă în sudul ţării, dar şi prin regunile vestice, cel putin până încep ploile care se pare că vor câştiga din ce în ce mai mult teren în weekend îndeosebi în jumătatea de vest a teritoriului. Sunt aşteptate averse, cu tunete şi fulgere, dar şi cu vânt destul de alert.