Val de concedieri la Vodafone. 11.000 de angajați la nivel global vor fi dați afară în următorii trei ani

Vodafone are în plan să elimine 11.000 de locuri de muncă în următorii trei ani, pentru a simplifica grupul de telecomunicații.

16 mai 2023, 19:16
Val de concedieri la Vodafone. 11.000 de angajați la nivel global vor fi dați afară în următorii trei ani
Concedieri masive la Vodafone

Noua șefp Vodafone, Margherita Della Valle, a declarat că va elimina 11.000 de locuri de muncă, pentru simplificarea grupului de telecomunicații, despre care spune că „trebuie să se schimbe”, întrucât a preconizat o scădere de 1,5 miliarde de euro a fluxului de numerar în 2023, potrivit Reuters.

„Performanța noastră nu a fost suficient de bună. Prioritățile mele sunt clienții, simplitatea și creșterea. Ne vom simplifica organizația, eliminând complexitatea pentru a ne recâștiga competitivitatea”, a declarat Della Valle.

Citește și: Vodafone și Microsoft își unesc forțele pentru a accelera digitalizarea sectoarelor public și privat din România

Aceste reduceri de locuri de muncă vor înregistra cea mai mare activitate de acest fel din istoria Vodafine, care are aproximativ 100.000 de angajați.

Grupul de telecomunicații a precizat că va genera circa 3,3 miliarde de euro în numera în acest an financiar, față de 4,8 miliarde de euro în anul încheiat la sfârșitul lunii martie 2023, pe care l-a raportat marți.

Cea mai mare piață a Vodafone, Germania, a înregistrat performanțe slabe, potrivit companiei, ceea ce, combinat cu costurile mari cu energia, a dus la o scădere de 1,3 procente a profitului de bază al grupului, la 14,7 miliarde de euro pentru anul financiar abia încheiat, nereușind să atingă propriile estimări.

Citește și: Joburi la Vodafone în 5 oraşe din România. Ce posturi sunt disponibile şi ce se oferă

Însă, creșterea din Africași vânzările mai mari de telefoane mobile au permis companiei să obțină o creștere de 0,3% a veniturilor, la 45,7 miliarde de euro.

Recent, Vodafone a eliminat 1.000 de posturi în Italia la începutul anului curent, iar, potrivit unui raport al presei, ar intenționa să reducă aproximativ 1.3000 de posturi și în Germania.