Val de demisii în Parlament înainte de alegeri

Liderul USR, Dan Barna, a anunţat că toţi senatorii şi deputaţii USR vor demisionat pentru a nu beneficia de pensie specială.

24 nov. 2020, 11:28
Val de demisii în Parlament înainte de alegeri

Val de demisii în Parlament înainte de alegeri. Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat că toţi parlamentarii formaţiunii politice pe care o conduce vor demisiona din funcţie pentru a nu beneficia de pensii speciale.

„După cum ştiţi, timp de patru ani de zile, USR a solicitat în Parlamentul României eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi eliminarea pensiilor speciale, le-am cerut şi pentru aleşii locali. Timp de patru ani de zile, proiectul PLX 282/2017, unul din primele proiecte ale USR în Parlament, care viza exact acest lucru, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, a fost blocat şi ţinut în sertarele Parlamentului, în sertarele Camerei Deputaţilor tocmai pentru că vechea clasă politică nu-şi dorea în niciun chip ca acest deziderat de morală pentru societate să se realizeze”, a afirmat liderul USR.

El a precizat că parlamentarii USR vor demisiona pentru a nu beneficia de pensiile speciale.

„În această dimineaţă grupurile reunite ale USR din Senat şi Camera Deputaţilor au decis cu unanimitatea colegilor prezenţi să ne înaintăm demisiile începând cu ultima zi a actualei legislaturi tocmai pentru a arăta foarte clar că ceea ce USR susţine şi ceea ce USR promite şi propune României este urmat şi de fapte concrete. În această dimineaţă am decis să ne asumăm că nu doar că nu vom beneficia niciunul dintre noi de pensii speciale din această legislatură, dar în egală măsură este un obiectiv şi o condiţie pentru următoarea guvernare şi pentru următoarea participare a USR-PLUS la guvernare abrogarea prevederilor privind pensiile speciale. Este un angajament de guvernare pe care îl vom respecta şi pe care îl vom pune pe masă oricărei negocieri privind o viitoare guvernare”, a declarat Dan Barna.

„Este o decizie, am spus, luată în unanimitatea colegilor participanţi la şedinţă şi în felul acesta ne asigurăm că niciunul dintre noi nu va primi pensii speciale şi spun asta pentru că acum o săptămână şi jumătate am avut din nou dovada ipocriziei şi limbajulului dublu, dar ceea ce a însemnat fără penali în funcţii publice, după ce patru ani de zile şi USR a susţinut în Parlament necesitatea curăţirii clasei politice, după ce în ultimii doi ani am luptat la iniţiativa Fără penali să devină realitate în momentul în care a fost momentul votului în Senat vechea clasă politică şi PSD, şi PNL alături au boicotat decizia care ar fi trimis iniţiativa fără penal la referendum pe 6 decembrie împreună cu alegerile”, a explicat liderul USR.

„Grupul USR este aici cu demisiile în mână şi ne vom aşeza la coadă acolo la Camera Deputaţilor şi colegii mei la Senat în minutele următoare pentru a renunţa la pensii speciale. Cer acelaşi lucru şi de la celelalte partide astfel încât să nu mai existe niciun nici o îndoială că ceea ce se declară cu emfază la microfoane nu este decît retorică politică, haideţi să venim şi cu faptele, USR aduce astăzi nişte fapte. Suntem convinşi că aceasta va fi şi guvernarea de după 6 decembrie”, a precizat liderul USR.

După anunţul liderului USR, deputatul Iulian Bulai anunţă marţi, într-o postare pe Facebook, că a ajuns la Parlament pentru a-şi da demisia, amintind că USR are un proiect legislativ pentru eliminarea pensiilor speciale, care a fost blocat de PSD, iar pentru că nu au reuşit să le elimine, parlamentarii USR demisionează.

Citeşte şi: Parlamentarii USR îşi vor da demisia pentru a nu primi pensie specială. Dan Barna: „Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi”

FĂRĂ PENSII SPECIALE. Am ajuns la Parlament pentru a-mi da demisia. Am scris-o şi am semnat-o. Vă ţin la curent cu momentul anunţului din conferinţa de presă şi depunerea demisiilor. USR are un proiect legislativ pentru eliminarea pensiilor speciale. Blocat de PSD. Pentru că nu am reuşit să le eliminăm, ne dăm demisia.

Pentru că e moral, e de bun simţ. Într-o ţară cu oameni săraci şi cu pensii mici, nimeni nu ar trebui să aibă pensii speciale”, a scris Iulian Bulai pe Facebook, unde a postat şi o imagine cu el şi cu mesajul ”Fără pensii speciale”.

Ulterior, Bulai a postat şi o copie a demisiei. Încetarea mandatului va avea loc din 18 decembrie.

„Demisia pe bune din Parlamentul României. Pentru a nu primi pensie specială. Așa arată. Semnată. Și înregistrată. Astăzi. Data de la care solicit încetarea mandatului: 18.12. 2020. Pensiile speciale sunt cea mai mare nedreptate de acum din România. Trebuie să dispară”, a scris Bulai.

 

Val de demisii în Parlament înainte de alegeri. Dan Barna: „Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi”

Dan Barna a anunţat că toţi senatorii şi deputaţii USR vor demisiona, în cursul zilei de marţi, pentru a nu beneficia de pensie specială.

”Mâine dimineaţă, deputaţii şi senatorii USR îşi vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială.  Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi din această ţară. Să reprezinţi voinţa populară este o onoare, nu o corvoadă”, a scris, luni seară, pe Facebook, Dan Barna.

Dan Barna a amintit că USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale o „condiţie esenţială pentru participarea la orice coaliţie de guvernare”.

„Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmăreşte eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată. Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat”, a mai mai precizat Barna, într-un mesaj pe Facebook.

USR are 25 de deputaţi şi 13 senatori.