Val de frig fără precedent, Spania a înregistrat miercuri cea mai mică temperatură din istorie. Valorile au coborât până la minus 34 de grade Celsius

Zăpezi abundente şi vânturi puternice s-au abătut asupra Spaniei, unde temperaturile au scăzut până la minus 34 de grade Celsius, cea mai scăzută valoare înregistrată în Peninsula Iberică de la începutul măsurătorilor meteorologice.

06 ian. 2021, 20:27

Această temperatură record, de minus 34 de grade Celsius, a fost înregistrată în Munţii Pirinei la Clot del Tuc de la Llanca, o localitate din provincia Aragon din nord-estul Spaniei, miercuri dimineaţă la ora locală 05:19, a anunţat Agenţia de Stat pentru Meteorologie. Este cea mai mică temperatură înregistrată vreodată în Peninsula Iberică, după cum scrie La Vanguardia.

Valoarea înregistrată a fost cu două grade Celsius mai scăzută decât precedentul record privind cea mai mică temperatură, ce data din anul 1956, când o temperatură de minus 32 de grade Celsius a fost măsurată în Estany-Gento, în provincia Lleida din nord-estul Spaniei.

Citeşte şi Dacia Sandero a devenit cea mai vândută maşină în Spania. Marca o prezintă drept „noua regină a pieţei”

Zăpezi abundente sunt prognozate şi pentru zilele viitoare în centrul şi nordul Spaniei, unde temperaturile vor scădea până în jurul valorii de minus 11 grade Celsius.

Un bărbat de 75 de ani care s-a rătăcit după ce a decis să meargă pe jos spre un adăpost după ce automobilul său a rămas blocat într-o furtună de zăpadă a fost salvat în cele din urmă de Poliţia din Navia de Suarna, în apropiere de Lugo, în partea de nord-vest a Spaniei.


loading...