Val de greve în Italia: MAE îi atenţionează pe români să-şi aleagă cu atenţie deplasările

Cine şi-a programat în aceste zile o deplasare în Italia ar fi bine să se gândească de două ori înainte de plecare. Ministerul de Externe îi avertizează pe cetăţenii români că în această ţară va urma un val de greve.

RomaniaTV.net
05 nov. 2011, 12:03
Val de greve în Italia: MAE îi atenţionează pe români să-şi aleagă cu atenţie deplasările

Luni este programată în Italia o grevă de 24 de ore a lucrătorilor din transportul public local. Astfel, urmează să fie asigurat transportul doar în orele de vârf.

Tot luni, va avea loc greva angajaţilor care asigură transportul bagajelor în aeroporturile din Milano.

Chiar mai important, în perioada 8-11 noiembrie benzinăriile vor fi închise, inclusiv cele de pe autostrăzi. În data de 16 noiembrie urmează să aibă loc o grevă generală, de 24 de ore, a transportatorilor.

Vor fi afectate transportul aerian şi transportul feroviar.

Ministerul Afacerilor mai atenţionează că pe 17 noiembrie, de ‘Ziua internaţională a studenţilor”, sunt programate manifestaţii ale elevilor şi studenţilor pe întreg teritoriul Italiei. În plus, pe 26 noiembrie este programată o grevă de 24 de ore a angajaţilor din domeniul feroviar.

Pentru a evita apariţia unor situaţii neplăcute pe parcursul deplasării în Italia, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se intereseze din timp asupra situaţiei de pe plan local, evitând zonele unde au loc mişcări de protest.