Val de infectări din cauza virusului Zika. Un oraş întreg a fost afectat

Un oraş întreg din India a fost afectat din cauza virusului Zika. Zeci de adulţi şi copii s-au infectat în ultima perioadă. Autorităţile fac eforturi pentru a opri răspândirea virusului.

09 nov. 2021, 12:09
Val de infectări din cauza virusului Zika. Un oraş întreg a fost afectat
Val de infectări din cauza virusului Zika. Un oraş întreg a fost afectat

Val de infectări din cauza virusului Zika. Se întâmplă în oraşul Kanpur, cel mai populat stat din India. Potrivit autorităţilor, cel puţin 89 de persoane, printre care şi 17 copii, s-au infectat.

Val de infectări din cauza virusului Zika

„A fost un val de cazuri provocate de Zika, iar departamentul de sănătate a format mai multe echipe pentru a opri răspândirea. Este o femeie însărcinată căreia îi acordăm o atenţie mai mare”, a declarat Nepal Singh, ofiţerul medical din Kanpur, potrivit Mediafax.

Primul caz de infectare cu Zika din oraşul Kanpur a fost descoperit pe 23 octombrie. De asemenea, alte oraşe din India sunt afectate de virus.

Citeşte şi Pandemia se poate repeta oricând. Cercetătorii au calculat probabilitatea apariției unei noi pandemii

Care sunt simptomele

Simptomele sunt asemănătoare gripei: febră, erupții pe piele, conjunctivită, dureri de cap, oboseală, dureri musculare și de încheieturi. Potrivit OMS, aceste simptome sunt destul de blânde și durează între două și șapte zile.

Conform specialiştilor, complicații apar în mod special la femeile însărcinate și la nou-născuți. Oamenii de ştiinţă spun că virusul poate provoca microcefalie la bebeluși.

Potrivit OMS, virusul Zika poate provoca sindromul Guillan-Barre.

Virusul Zika este transmis la oameni prin mușcătura unui țânțar Aedes infectat. Acești țânțari mușcă cel mai mult în timpul zilei, în mod special dimineața foarte devreme și seara. Tot aceși țânțari transmit febra denga, febra galbenă și virusul chikungunya.

Virusul Ziha a fost descoperit pentru prima în 1947. Acesta a provocat o epidemie în anul 2015 în Brazilia.

Citeşte şi OMS, avertismentul care dă fiori: „Încă jumătate de milion de europeni ar putea muri din cauza coronavirusului până în februarie”