Val de ninsori şi viscol peste România. Meteorologii ANM au emis avertizare COD GALBEN. Ploi şi polei în restul ţării

Vremea se răceşte şi ninsorile vor cuprinde mai bine de jumătate de ţară, anunţă meteorlogii ANM. În restul ţării vor fi precipitaţii, intensificări ale vântului şi polei.

06 dec. 2021, 11:57
Val de ninsori şi viscol peste România. Meteorologii ANM au emis avertizare COD GALBEN. Ploi şi polei în restul ţării

Precipitaţiile sub formă de ploi şi ninsori vor cuprinde toată ţara, începând cu noaptea de luni spre marţi, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

La munte, în centrul, nordul şi nord-estul ţării va ninge şi se va depune strat de zăpadă.

În restul ţării va ploua. Îndeosebi în Transilvania, precum şi în centrul şi nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

Citeşte şi: Prognoza meteo 6 decembrie. Cum va fi vremea de Sfântul Nicolae!

Meteorologii ANM au emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei.

În intervalul6 decembrie, ora 22 – 8 decembrie, ora 18, aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile și se vor acumula cantități ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30…40 l/mp.
În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.

Începând din a doua parte a zilei de marți (07 decembrie) vântul se va intensifica în est, sud-est, în
extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.
Notă: Din dimineața zilei de miercuri (08 decembrie) aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.

Citeşte şi: Imagini de noaptea minţii! Brad imens instalat în mijlocul şoselei. Şoferii sunt nevoiţi să îl ocolească intrând pe contrasens

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei și zona de munte.

În intervalul 7 decembrie, ora 06 – 8 decembrie, ora 18, în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Vremea va fi închisă. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Pe parcursul zilei de marți (7 decembrie) se vor acumula cantități de apă de peste 15…20 l/mp, iar în prima parte a zilei de miercuri (8 decembrie) va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul serii de marți și în noaptea de marți spre miercuri.

Temperatura aerului nu va avea variații semnificative de la o zi la alta, astfel încât maxima se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar minima va fi de 4…6 grade. În dimineață zilei de marți vor mai fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo pentru Crăciun şi Revelion

Prognoza meteo în săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021
Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară în regiunile vestice și local în cele centrale și sud-estice.

Prognoza meteo în săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.