Val de reacții pe rețelele de socializare după postarea Sidoniei Susanu, ”îngerul copiilor”: ”Stimată doamnă doctor, nu risipiți mărgăritare pe gâște”

Postarea medicului Sidonia Susanu prin care a criticat comentariile și articolele ironice la adresa sa, precum și cele în care s-a spus că va face o ”clinică de plantat organe”, a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare.

05 feb. 2023, 15:17
Val de reacții pe rețelele de socializare după postarea Sidoniei Susanu, ”îngerul copiilor”: ”Stimată doamnă doctor, nu risipiți mărgăritare pe gâște”
Val de reacții pe rețelele de socializare după postarea Sidoniei Susanu, ”îngerul copiilor”

Val de reacții pe rețelele de socializare după postarea Sidoniei Susanu,”îngerul copiilor”. Medicul care a fost supranumit ”îngerul copiilor” după ce a coordonat intervențiile chirurgicale realizate în cazul Alexiei, adolescenta cu ambele brațe amputate într-un accident auto produs la Pașcani, înainte de sărbători, nu s-a mai putut abține și a răbufnit.

Citește și Dr. Sidonia Susanu, despre maratonul de 20 de ore pentru replantarea braţelor unei adolescente: O dată la 7-8 ore am făcut pauză să bem apă

Val de reacții pe rețelele de socializare după postarea Sidoniei Susanu, ”îngerul copiilor”

Sidonia Susanu a criticat într-un mesaj pe pagina sa de Facebook  ”comentariile și articolașele peiorativ ironice autointitulate de autorii lor „parodii” și pe cei care au afirmat că ”face o clinică de plantat organe”.

Postarea ”îngerului copiilor” a stârnit un val de reacții din partea internauților care au sfătuit-o să nu se lase afectată de răutățile celor din jur.

”Stimată doamnă doctor, nu risipiți mărgăritare pe gâște. D-voastră aveți o menire nobilă în lumea noastră, nu vă lăsați afectată de niște zdrențe care nu au făcut nimic bun în viață lor. Vă doresc să aveți toată dotarea pe care o meritați!”, a scris o femeie în dreptul postării medicului.

Ieșenii au ținut să îi mulțumească Sidoniei Susanu și să îi transmită că se mândresc să aibă un doctor în care au încredere că le va trata micuții așa cum trebuie.

”Ca ieșean și ca părinte sunt mândru că avem o astfel de echipă medicală la Iași, condusă de dumneavoastră! Am încredere în tot ceea ce faceți și îmi creați un confort și o siguranță cu privire la sănătatea copiilor noștri și la șansa pe care le-o dați în urma unor evenimente tragice!
Vă mulțumesc!”, a scris un ieșean.

De asemenea, sute de internauți și-au exprimat respectul față de medicul de la Spitalul Sfânta Maria din Iași căruia i-au transmis să nu mai plece urechea la răutățile din spațiul public.

”În primul rând R E S P E C T pentru ceea ce faceți și cum faceți și Dumnezeu să-i ajute pe copii prin prezența dvs în preajma acelora care vor avea probleme similare pe viitor. În al doilea rând opiniile „experte” create pe „surse” nu ar trebui să vă afecteze. Stima și recunoașterea calității dvs profesionale și umane din partea multiplelor echipe medicale cu care colaborați sunt mai importante și reprezintă o certitudine. În rest, știți cum se spune, „câinii latră, caravana trece”. F E L I C I T Ă R I, d-na doctor!”, a scris un alt internaut.

Sidonia Susanu a răbufnit în spațiul public la scurt timp după ce a reușit să îi salveze ambele brațe ale Alexiei și asta pentru că subiectul a fost intens dezbătut, dar și ironizat. Medicul a avut o reacție virulentă la adresa celor care au spus că își va face ”o clinică de plantat organe”.

”Nu este nici o parodie când un copil ajunge la mine cu o amputație și cu o mânuță pusă într-o pungă așa cum a fost recuperată de pe câmp în urmă unei catastrofe. Nu este nici o parodie drama unui copil infirm sau a unei familii.

Am operat mii de ore în viață mea și peste 10.000 de copii și nu accept să îmi spună careva că fac ”o clinică de plantat organe”.

Nu aveți dreptul să îmi adresați voi peiorative de genul ”un fel de eroină în branșă”. Cred că poate critica muncă mea numai cineva care a făcut mai mult și mai bine decât mine și atât”, a scris medicul.Sidonia Susanu le-a mulțumit politicienilor care s-au implicat pentru dezvoltarea chirurgiei reconstructive la Iași în beneficiul pacienților copii, lăsând orgoliile politice deoparte. ”Când operezi 20 de ore într-o zi chiar găsești infantile orgoliile politice și interpretările oricui își da cu părerea cum că aș vrea eu cariere politice devin puerile.

Îmi doresc să pot opera în condiții civilizate și să am acces la echipamente cu care să pot SALVA VIEȚI”, a mai scris pe Facebook  Sidonia Susanu.

Citește și Dr. Sidonia Susanu, „îngerul copiilor”, despre fata cu ambele braţe replantate: „A fost o minune că a ajuns în viaţă la spital”