Val de reacţii pe Twitter la anunţul demisiei lui Silvio Berlusconi

Anunţul viitoarei demisii a lui Silvio Berlusconi a produs un adevărat val de mesaje pe Twitter, între care şi cel al economistului Nouriel Roubini, multe comentarii vizând atracţia premierului italian faţă de femei şi petrecerile cu "bunga-bunga", relatează publicaţia electronică Huffington Post, citată de Mediafax.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 12:37
Val de reacţii pe Twitter la anunţul demisiei lui Silvio Berlusconi

Italia nu a fost o democraţie, cât timp Berlusconi a controlat în stil mafiot majoritatea puterilor economice, financiare, politice, în domeniul mass-media, televiziunii şi publicităţii”, a scris Nouriel Roubini în mesajul său. Roubini, numit şi „Dr. Doom”, a câştigat notorietate în ultimii ani după ce a avertizat în 2007 că avea să urmeze o criză a creditelor.

Alte comentarii ironizează preferinţele lui Berlusconi pentru femeile foarte tinere şi „bunga-bunga”, denumirea dată unui joc erotic pe care acesta l-ar fi practicat la petrecerile organizate la vilele sale.

Pe de altă parte, pe străzile capitalei italiană reacţia la anunţul lui Berlusconi este destul de temperată, multe persoane îndoindu-se că acesta va demisiona, potrivit BBC News Online. Premierul italian a anunţat marţi că va demisiona imediat după aprobarea în Parlament a reformelor economice cerute de Uniunea Europeană (UE). El a câştigat, marţi, un important vot în Parlamentul italian, dar a pierdut majoritatea absolută.

Silvio Berlusconi, în vârstă de 75 de ani, este cel mai longeviv premier din istoria Italiei. El a fost ales pentru prima dată în Parlament în 1994, iar de atunci şi până în prezent a deţinut trei mandate de premier.