Val de respingeri şi contestaţii la Biroul Electoral Central: Vadim, Funar, Diaconu contestă deciziile BEC

Val de contestații după candidaturile respinde de către Biroul Electoral Central! Mircea Diaconu, Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar și alți independenți contestă deciziile BEC. Mai mulţi candidaţi independenţi au fost respinşi, dar şi candidaţi din partea PNTCD, PRM, Partidul Noua Republică, Mişcarea Agricultorilor, Partidul Verde, Partidul Dreptăţii Sociale, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă.

RomaniaTV.net
03 apr. 2014, 09:39
Val de respingeri şi contestaţii la Biroul Electoral Central: Vadim, Funar, Diaconu contestă deciziile BEC

Unul din contestatari este Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, actual preşedinte al Mişcarii Agricultorilor din Romania (MAR). „BEC spune ca sunt niste erori de forma la listele de sustinatori. Şi eu cred ca BEC trebuia sa judece fondul, nu neaparat forma. Noi vom ataca, asteptam motivarea BEC si o vom ataca la Tribunalul Bucuresti”, a declarat Fuia, la România TV.

În privinţa PNŢCD, acceptarea candidaturilor a avut loc parţial, întrucât poziţia trei din listă, Stavrositu Maria, nu a depus toate documentele necesare, nu a depus declaraţie privind colaborarea sau nu cu fosta Securitate.

La PRM au fost respinse ambele liste, şi cele depuse de Corneliu Vadim Tudor şi cele depuse de Gheorghe Funar.

În cazul lui Corneliu Vadim Tudor, oficialii de la BEC au constatat că nu s-au strâns suficiente semnături pentru validarea dosarului de candidaturi. După un mandat la Bruxelles, liderul PRM se vede astfel nevoit să rămână acasă. Biroul Electoral Central a respins şi candidaturile depuse în numele PRM de Gheorghe Funar, dar şi dosarele depuse de partidele lui Mihai Neamţu şi Stelian Fuia. 

Deşi a strâns peste 120.000 de semnături şi un sprijin popular impresionant pentru o candidatură independentă, actorul Mircea Diaconu şi-a văzut visul spulberat. Nu i s-a permis candidatura întrucât Înalta Curte a decis că Diaconu nu poate ocupa o funcţie publică timp de trei ani după ce ANI l-a declarat incompatibil.

Cei care au fost respinşi pot face contestaţii la Tribunalul Bucureşti, instanţa având două zile pentru a da un verdict, iar apelul se poate face în maxim 24 de ore la Curtea de Apel Bucureşti.