Val neobişnuit de căldură în Coreea de Sud VIDEO

Coreea de Sud, afectată extrem de rar de un astfel de val de căldură, fierbe în aceste zile la peste 35 de grade Celsius. Potrivit autorităţilor, cel puţin 6 oameni au murit din cauza temperaturilor ridicate, iar alţi 300 au fost duşi la spital.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 16:00
Val neobişnuit de căldură în Coreea de Sud VIDEO

Meteorologii au anunţat că valul de căldură va continua şi în următoarele zile în coreea de sud. Spre încântarea proprietarilor de parcuri acvatice.

„Temperatura medie de anul acesta este cu 5% mai mare decât anul trecut. Cred că de aceea atât de mulţi oameni vin la parcul nostru acvatic. Carribbean Bay a înregistrat o creştere cu 20% a vizitatorilor faţă de anul trecut. Astăzi restricţionăm accesul, pentru că este atât de aglomerat”, a declarat Kim Kyoung-Ryul, proprietar parc acvatic.

Între timp, la grădinile zoologice din ţară, îngrijitorii ajută animalele să supravieţuiască.

„Este foarte greu şi pentru mine să fac faţă vremii, deci nu e de mirare cât de greu este pentru animale. Ca îngrijitor, ştiu clar că şi animalelor le este la fel de cald ca şi mie. Deci fac umbră şi le stropesc cu apă pentru a le răcori”, a declarat Lee Kwang-Hee, îngrijitor zoo.

Iar animalele care au bazine în ţarcuri, precum urşii polari, stau mai mult în apă în această perioadă.