Val polar peste România în toiul primăverii. Vreme rece, brumă, ploi și vânt puternic în următoarele zile. Prognoza actualizată pentru București

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă informare meteo în România. Sfârșitul săptămânii aduce vreme rece, brumă și intensificări ale vântului în România.

27 apr. 2023, 10:14
Val polar peste România în toiul primăverii. Vreme rece, brumă, ploi și vânt puternic în următoarele zile. Prognoza actualizată pentru București

Val polar peste România în toiul primăverii. Meteorologii ANM anunță că în intervalul 27 aprilie, ora 10 – 29 aprilie, ora 10 se vor înregistra fenomene de vreme rece, brumă noaptea și dimineața, intensificări ale vântului.

”În intervalul menționat vremea va fi rece pentru această perioadă din an. Local se va produce brumă și vor fi temperaturi minime în general între -4 și 0 grade, în noaptea de joi spre vineri în regiunile intracarpatice, în nordul Olteniei și al Munteniei și izolat în rest, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă îndeosebi în zonele depresionare din centru și nord-est.

Temporar vântul va avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. În zona montană înaltă, îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h”, a transmis ANM.

Citește și: Prognoza meteo 27 aprilie. Vreme rece cu ploi torențiale și vijelii. La munte va ninge

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Vremea va fi rece pentru această dată și în București. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări pe parcursul zilei de joi când vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 15…17 grade, iar cele minime de 5…6 grade, mai scăzute în zona preorășenească spre 3 grade.

Citește și: EXCLUSIV Prognoza meteo de 1 Mai. Florinela Georgescu: „Puţin probabil să fie ploi pe Litoral, dar temperaturile vor fi scăzute”