Vâlcea: Muncitor care lucra la o reţea de canalizare, prins sub un mal de pământ

Un bărbat care lucra la reţeaua de canalizare a comunei vâlcene Prundeni a fost rănit, marţi, fiind transportat la Spitalul Municipal din Drăgăşani, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
12 iun. 2012, 09:25
Vâlcea: Muncitor care lucra la o reţea de canalizare, prins sub un mal de pământ

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu, victima a fost scoasă de către pompierii militari din Drăgăşani, iar o ambulanţă l-a transportat pe bărbat la spital.

„Este un accident de muncă, a avut loc în satul Călina, comuna Prundeni, iar primele informaţii arată că acesta lucra împreună cu alţi colegi la reţeaua de canalizare, iar malul de pământ s-a rupt şi a căzut peste el, acoprindu-l până la umeri. Are politraumatisme, a fost scos cu rapiditate şi transportat la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au precizat că la faţa locului au intervenit pompierii militari ai detaşamentului Drăgăşani şi un echipaj SMURD, care l-au scos pe bărbat din şanţul adânc de patru metri.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, care a suferit multiple traumatisme, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi a fost transportat la Spitalul Municipal Drăgăşani.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea urmează să stabilească dacă în acest caz au fost respectate normele de protecţie a muncii şi dacă bărbatul era angajat al unei firme şi lucra cu forme legale.