Valentin Jucan solicită DNA să comunice numele televiziunilor implicate în dosarul lui Ludovic Orban

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, solicită Direcţiei Naţionale Anticorupţie să publice numele celor două televiziuni la care s-a făcut referire în dosarul liberalului Ludovic Orban.

12 apr. 2016, 12:46
Valentin Jucan solicită DNA să comunice numele televiziunilor implicate în dosarul lui Ludovic Orban

„Solicit public Direcţiei Naţionale Anticorupţie să publice numele celor două televiziuni implicate în dosarul menţionat în comunicatul transmis ieri, 11 aprilie”, a precizat Jucan, într-un comunicat de presă.

El a spus că face aceste solicitări în vederea sesizării CNA, respectiv a aplicării prevederilor legale din Legea audiovizualului, inclusiv pentru sesizarea organelor judiciare şi a Comisiilor pentru cultură din Senat şi Camera deputaţilor, dar şi în vederea respectării cadrului legal de desfăşurare a campaniilor electorale.

Citeşte şi: Ludovic Orban, la DNA: Am calitatea de inculpat. Îmi retrag candidatura pentru Primăria Capitalei

Liberalul Ludovic Orban este urmărit penal de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale. DNA a anunţat luni că procurorii au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de Ludovic Orban.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale. „Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului”, au precizat procurorii.