Valentin Teodosiu, MĂRTURISIRI TULBURĂTOARE: „Toţi au crezut CĂ AM MURIT!”

Grea e viaţa de artist, ziua vesel, noaptea trist! Cu peste 40 de ani de carieră, Valentin Teodosiu are ce povesti nepoţilor... Printre amintirile sale se numără şi durerea din spatele cortinei, atunci când pe scenă zâmbeşti, dar sufletul îţi plânge.

RomaniaTV.net
14 feb. 2015, 20:40
Valentin Teodosiu, MĂRTURISIRI TULBURĂTOARE: „Toţi au crezut CĂ AM MURIT!”

Cu umorul la îndemână drept armă secretă, actorul mărturiseşte cum a depăşit momentele dificile ale vieţii şi cum, din păcate, o persoană publică este iubită doar atunci când este activă. „Acum vreo 20 de ani, am avut o depresie puternică. Nimeni, da` nimeni nu mi-a dat un telefon. Intrasem în uitare; dacă nu aveam forţa să depăşesc momentul, eram plecat de mult. Nu îi interesezi decât atât timp cât eşti bun, în forţă, la modă… Dacă ai dispărut doi ani din peisaj, eşti pa, greu mai revii în meseria asta. Am jucat fiind în toate stările posibile. Mama era la capelă şi eu jucam «Cu capul de nicovală». Cum deschideam gura, publicul se tăvălea pe jos de râs, dar sufletul îmi era sfâşiat. Ceea ce dovedeşte că un comediant joacă pe bune. Am jucat şi bolnav… Aici, în meseria noastră, eşti scutit doar dacă eşti pe masa de operaţie. Ai, n-ai chef, omul a dat banii să te vadă, nu poţi să dai butonul la un nivel minim. Au fost momente când era să mor pe scenă. Pe vremuri, dacă lipseai, plăteai sala plină de patru ori”, povesteşte Teodosiu pentru ziarulring.ro.

Întrebat cum vede moartea, actorul spune că are încredere şi credinţă în Dumnezeu, motiv pentru care moartea l-a ocolit. „Când eram student, am jucat în «Familia Toth». Aveam un monolog fiind urcat pe o şa la patru metri înălţime. Exact când am rostit «Mai bine mor», şaua s-a răsturnat brusc şi am căzut de la patru metri înălţime în cap. Am leşinat, toţi au crezut că am murit… Regizorul Val Paraschiv a venit la mine, mi-a dat două palme şi mi-a zis să nu mă mişc. A venit Salvarea, m-au dus la Urgenţă şi mi-au pus un guler din ghips. Tuturor ne e teamă de moarte. Când eram adolescent, îmi puneam întrebări, între timp mi-a trecut. Moartea face parte din viaţa noastră. Dacă eşti un om bun şi ai credinţă, eu cred că lucrurile se rezolvă de la sine. Moartea are răbdare cu mine. Toţi trebuie să ne împăcăm cu gândul că ne-am născut şi cu certificat de deces, doar că nu ştim ziua”, a conchis Valentin Teodosiu.