Valentina Pelinel ţine un jurnal: „Un nou început. E bine puiul tău şi va fi bine!”

Valentina Pelinel se află la experienţa primului născut şi nu vrea să piardă niciun moment, astfel că notează toate întâmplările într-un jurnal. 

RomaniaTV.net
11 mart. 2016, 12:58

Valentina Pelinel ţine un blog. „De câte ori am auzit că nu e nimic mai de preț decât un copil? De nenumărate ori…De câte ori am asistat la discuții între mame care nu vorbeau decât despre copiii lor și ajungeau chiar să mă plictisească? De multe ori.. De câte ori nu priveam mame cu copii și mă gândeam: mai târziu, nu acum, nu e încă momentul? De foarte multe ori.

Dar de câte ori m-am simți cu adevărat unică? … acea traire, acea stare magică  pe care ți-o oferă doar sentimentul unic pe care îl  descoperi atunci când  propriul tau copil își face apariția si simți cum viața lui prinde formă în tine? …DOAR ACUM.

Valentina Pelinel dezvăluie cine este tatăl copilului. Ce spune despre inelul de pe deget

„Nu ai cum să înțelegi trezirea leoaicei din fiecare femeie până nu ți se întâmplă și ție. Nu ai cum sa descoperi forța interioară care se aprinde în sufletul si corpul tău, precum și dorința de  a-i oferi TOTUL,  până când nu simți tu însăți că în pântecul tău palpită o viață.

Oameni buni, părinți, dragi mame, abia acum vă înțeleg și da, e unic, e minunat, e un miracol de la Dumnezeu!

Oamenii sunt diferiți: unii ne maturizăm mai repede, altii mai târziu. Însă cred acum că nu ajungem pe treapta cea mai înaltă a maturității, decât atunci când devenim responsabili pentru o altă viață; și  nu responsabili în acel fel, în care ne pasă de mamă, de soră, sau de un prieten bun, ci responsabilitatea pentru o viață nouă pe care o aducem pe lume. O viață pe care noi o formăm și de noi depinde. Și nu este suficient să  aduci pe lume o ființă nouă, contează ce faci mai departe cu acest suflet. De aceea copilul rămâne cea mai mare responsabilitate a vieții noastre.

CITEŞTE ŞI Cristi Borcea, REACŢIE ULUITOARE la aflarea veştii că Valentina este GRAVIDĂ

Când esti însărcinată, este incredibil câte se schimbă în jurul tău: se face automat selecția oamenilor de care te înconjori, nimic nu mai e atât de fabulos sau atât de grav,  dacă nu are o legătură cu EL, puiul de om din lăuntrul tău!  Parcă îți faci rezerve din toată răbdarea, căldura, bunătatea și iubirea de care esti capabilă, ca să îți ajungă pentru a le oferi mai departe și a avea grijă de acea bucățică ce vine din tine și pentru care vei fi responsabil până mori. În ultima vreme simt că aș putea renunța oricând la o geantă, o pereche de pantofi, o haină sau o bijuterie, doar pentru o simplă asigurare pe care mi-ar putea-o oferi viața, șoptindu-mi : „E bine puiul tău și va fi bine!”.

M-am regăsit zilele trecute petrecând ore în șir la raioanele destinate copiilor și, știți ceva?  nu m-a cuprins plictiseala! In orice alt moment al vietii mele, lucrul acesta m-ar fi  plictisit îngrozitor!  Și am realizat cât  de adevărat e ceea ce se spune:  până nu ți se întâmplă și ție, nu ai cum să înțelegi, nu ai cum să rezonezi cu aceste trăiri:)

În concluzie, simt că e altceva! Am auzit că e și greu, dar deopotrivă, și distractiv! Vom vedea…împreună! Cert e că este vorba despre…UN NOU ÎNCEPUT”, a scris Valentina Pelinel.

iteşte şi