Valentine’s Day, mesaje şi declaraţii de dragoste pe paginile de Facebook ale Jandarmeriei şi Poliţiei Române

Valentine's Day. Jandarmeria Română, Poliţia Română şi Ministerul Apararii Nationale au postat pe paginile de Facebook mesaje şi fotografii pentru îndrăgostiţi. 

14 feb. 2017, 09:10

„Sunt îmbrățişările cu jandarmii irezistibile?
Se pare că atunci când se întâmplă, niciuna dintre părți nu vrea să-i dea drumul celeilalte

P.S.: La mulți ani de Valentines Day!

Nu ştim cine este autorul fotografiei, dar vom da foto credit celui care a realizat-o!”, scrie pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Valentine’s Day 2017. Şi Poliţia Română serbează Ziua Îndrăgostiţilor. Pe pagina de Facebook, au postat mesaje de dragoste şi fotografii cu poliţişti îndrăgostiţi.

Vezi si: Un cadou inedit de Ziua Îndragostiţilor: Yoga în cuplu sau cum să reaprindem pasiunea în relaţie

De asemenea, în cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ziua Îndrăgostiţilor este o zi specială şi se sărbătoreşte cu flori, iubire şi surprize. „Într-o zi atât de specială, locotenentul Mădălin Macău îi face o surpriză soției sale Luiza. Aceasta se află chiar în aceste momente în stagiu la Spitalul Universitar de Urgență București”.

Vezi si: Mesaje de Ziua Îndrăgostiţilor. Urări, sms-uri şi felicitări de Valentine’s Day

Valentine’s Day a devenit o sărbătoare comercială naţională şi în România, astfel că peste 30.000 de români vor pleca în minivacanţe de Ziua Îndrăgostiţilor, din care 90% în ţară, iar restul în străinătate. Cele mai căutate destinaţii interne sunt Predeal, Sinaia, Călimăneşti şi Băile Felix, iar pe plan extern se detaşează cererile pentru minivacanţe în Austria şi Bulgaria, potrivit unei analize a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Deoarece ziua îndrăgostiţilor va fi în timpul săptămânii, hotelierii au încercat să profite şi au făcut oferte pentru cele două weekenduri de dinainte şi de după acest eveniment, potrivit FPTR.

Pachetele speciale pregătite includ ciocolată, coşuri cu fructe, sticle de şampanie, cină romantică cu meniu specific evenimentului şi muzică live, acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi, duş emoţional, aromoterapie.

„Cei mai mulţi turişti (aproape 28.000) au ales să petreacă cele două sfârşituri de săptămână în staţiunile din România. Pe primul loc se află Valea Prahovei, unde turiştii profită şi de stratul de zăpadă de pe pârtiile de schi”, a precizat patronatul, potrivit news.ro.

Pe Valea Prahovei, ofertele încep de la 200 lei pentru sejur de două nopţi la un hotel de trei stele cu mic dejun inclus şi ajung la 800 lei pentru sejur de două nopţi la un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus.

Pentru această sărbătoare s-au pregătit şi hotelierii din staţiunile balneare, unde tarifele încep de la 150 lei pentru sejur de două nopţi, la un hotel de trei stele cu mic dejun şi ajung la 650 lei pentru sejur de două nopţi, la un hotel cinci stele cu demipensiune.

În topul preferinţelor se află staţiunile Băile Felix, Călimăneşti şi Sovata, deoarece aici se găsesc hoteluri moderne, dotate cu piscine interioare cu apă termală.

Chiar dacă nu este sezon, şi hotelierii de pe litoralul românesc au pregătit oferte speciale pentru Ziua Îndrăgostiţilor, dedicate persoanelor romantice care vor să petreacă iarna câteva zile la malul mării.

Majoritatea ofertelor sunt în hoteluri de patru stele, unde tarifele încep de la 400 de lei pentru sejur de două nopţi cu mic dejun.

„Cele mai căutate oferte sunt însă adresate celor care nu şi-au planificat o mini-vacanţa cu prilejul Zilei Îndrăgostiţilor; chiar dacă vor rămâne acasă, petrecerile în oraş, la restaurante sau cluburi vor avea tematica specifică în aceste două week-enduri, deoarece managerii de localuri au profitat pentru a organiza seri romantice”, spun reprezentanţii FPTR.

Vezi si: Ofertă de Valentine’s Day: Invitaţie la un club de swingeri sau masaj erotic

În ceea ce priveşte destinaţiile externe, anul trecut destinaţia cea mai ofertată a fost Italia, în timp ce anul acesta pe primele locuri se situează Austria şi Bulgaria, datorită vremii favorabile pentru schi.

Preţul pentru un sfârşit romantic de săptămână începe de la 100 de euro de persoană. La acesta se adaugă şi alte cheltuieli care includ o cină romantică şi alte surprize pentru îndrăgostiţi.

Destinatiile romantice, tradiţionale Veneţia, Florenţa, Paris rămân şi anul acesta în portofoliul agenţiilor de turism cu oferte începând de la 150 euro persoana/ sejur de trei nopţi la hotel de trei stele.

Pentru cuplurile care preferă plajele însorite, agenţiile de turism vin cu oferte mai scumpe. Un sejur pe insulele Maldive în perioada 10-17 februarie începând de la 1.985 euro/sejur de şapte nopţi, all inclusive cu bilet avion.

Studiul are la bază date obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de companii din turism, analizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.