Valentino lansează un muzeu al modei virtual VIDEO

Designerul italian Valentino Garavani şi partenerul lui de afaceri Giancarlo Giammetti vor lansa, pe 5 decembrie, Valentino Garavani Virtual Museum, o aplicaţie ce poate fi descărcată de pe internet, informează contactmusic.com.

RomaniaTV.net
21 nov. 2011, 20:06
Valentino lansează un muzeu al modei virtual VIDEO

Valentino, care s-a retras în 2008 de la conducerea casei de modă pe care a înfiinţat-o, a declarat pentru WWD: „Consider această aplicaţie ca parte a moştenirii mele. Sunt bucuros pentru faptul că mii de studenţi, tineri designeri şi reprezentanţi din industria modei vor putea să vadă şi să studieze opera mea de-o viaţă în toate aspectele ei, într-o manieră simplă şi accesibilă pentru generaţiile tinere. Este important să ne amintim lucrurile din trecut, să revedem moda, aşa cum ne-a modelat ea vieţile. I-aş spune «Memoria viitorului»”.

Această aplicaţie 3D a fost realizată pentru a semăna cu un muzeu adevărat şi este structurată în acelaşi fel în care este structurat un muzeu adevărat, cu săli, aripi şi galerii, care ar acoperi o suprafaţă de peste 250 de metri pătraţi în lumea reală.

„Cu ajutorul companiilor Novacom şi Kinmonth-Monfreda am putut să creăm o arhitectură care aparţine Italiei, în special Romei, epicentrul operei lui Valentino, o arhitectură caracterizată prin lumini şi umbre, clarobscururi, dar care este în acelaşi timp de neconstruit, o arhitectură ce este posibilă doar într-o lume generată pe computer. Galeriile animate prezintă opera lui de-o viaţă, iar rochiile importante au fost fotografiate din toate unghiurile posibile. Faceţi un click pe ele şi puteţi să le învârtiţi pentru a vedea fiecare linie şi fiecare cusătură. Faceţi încă un click şi veţi descoperi povestea fiecărei rochii, cine a purtat-o, unde şi când”, a explicat Giancarlo Giammetti.

Valentino Garavani Virtual Museum prezintă peste 300 de rochii create de celebrul designer italian. Printre acestea se numără rochia purtată de Julia Roberts la gala de decernare a premiilor Oscar în 2001, rochia pe care a purtat-o Jacqueline Kennedy în ziua când s-a căsătorit cu armatorul grec Aristotel Onassis, dar şi multe alte rochii şi accesorii purtate de Elizabeth Taylor, Sophia Loren şi alte vedete de prim rang.

Fiecare model prezentat în această aplicaţie este însoţit de anecdote şi fotografii. Aplicaţia va prezenta şi schiţe, ilustraţii, campanii publicitare, evenimente speciale şi fotografii de gală.

La vârsta de 75 de ani, în 2008, designerul italian Valentino Garavani s-a retras din lumea modei, după 45 de ani de activitate, lăsând în urmă moştenirea unei linii vestimentare remarcabile prin rafinament şi o nuanţă de roşu care îi poartă numele.


loading...
Partenerii noștri