Valer Dorneanu a plecat în vizită în Rusia, deşi Ministerul de Externe i-a recomandat să nu facă deplasarea

Publicat: Miercuri, 16 Mai 2018 20:39 // Actualizat: Miercuri, 16 Mai 2018 20:39 // Sursa: romaniatv.net

Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale a României, se află zilele acestea în Rusia, unde a fost invitat să participe la Forumul Juridic Internaţional de la Sankt Peresburg. Ministerul de Externe a recomandat ca vizita să nu se facă, potrivit Digi24.ro, însă recomandarea nu a fost urmată.

Valer Dorneanu, preşedintele CCR, a recunoscut existenţa unei recomandări a Ministerului de Externe, în care i s-a transmis să nu se deplaseze în Rusia. Şeful CCR susţine însă că poziţia MAE a venit după ce vizita fusese aranjată, iar biletele de avion cumpărate. Deplasarea lui Dorneanu la un eveniment organizat cu sprijinul Kremlinului are loc într-un moment delicat, deciziile CCR din perioada următoare fiind cruciale pentru stabilitatea politică şi a sistemului de justiţie.

"Vizita în Rusia are loc la invitația Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg", a transmis Valer Dorneanu pentru Digi24.ro, adăugând că omologul său "a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR".

Totuşi, potrivit surselor Digi24.ro, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti i-a recomandat şefului CCR să nu meargă în Rusia, fapt recunoscut, pentru Digi24.ro, şi de Valer Dorneanu. "Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate.” Dorneanu a mai adăugat că ”după primirea acestei recomandări m-am consultat cu MAE și problemele au fost lămurite". Însă potrivit surselor Digi24.ro, "problema nu a fost lămurită" nici ulterior şi nu a existat un acord final care să contrazică recomandarea iniţială.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 mai 06:38
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
S-a dus sa mai suga niste laptic de la tatic...
La calibrul neamului damblagit si nu doar un pic!

SIC!
1
EUR
4.7081
RON
24 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H