Valeriu Damian, omul de afaceri din Bacău, a fost ucis la comanda nepotului său

Suspectul, un prosper om de afaceri la rândul său, este cel care ar fi pus la cale jaful şi crima. Bărbatul avea o datorie de 300.000 de euro la victimă.

RomaniaTV.net
15 mai 2013, 13:48
Valeriu Damian, omul de afaceri din Bacău, a fost ucis la comanda nepotului său

Potrivit anchetatorilor, în spatele asasinatului la comandă din august 2011 s-ar afla chiar nepotul omului de afaceri Tânărul, care avea să-i înapoieze lui Valeriu Damian suma de 300.000 de euro, a fost reţinut de oamenii legii. El are un mandat de arestare de 24 de ore.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit identificarea unor indicii importante chiar probe în ceea ce priveşte participarea penal a celui care este chiar nepotul victimei”, a declarat prim-procurorul Felix Bănilă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Familia suspectului este şocată de decizia autorităţilor, dar recunoaşte că în ultimul timp erau tensiuni între cei doi. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 25 de ani de închisoare. În acest caz, pentru alte opt persoane s-a cerut arestarea preventivă.

În februarie, doi fraţi din Republica Moldova fuseseră arestaţi, ei fiind suspectaţi că sunt autorii omorului omului de afaceri Valeriu Damian. Fraţii moldoveni au fost de asemenea suspectaţi că ar fi comis omorul la comandă.