Din 1 aprilie românii își vor putea alege tipul de vaccin! Valeriu Gheorghiță: ”Am ridicat carantina pentru lotul vaccinului AstraZeneca”

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că din 1 aprilie românii își vor putea alege vaccinul. Prin urmare, fiecare centru de vaccinare va avea afișat tipul de ser pe care îl folosește.

23 mart. 2021, 14:09
Din 1 aprilie românii își vor putea alege tipul de vaccin! Valeriu Gheorghiță: ”Am ridicat carantina pentru lotul vaccinului AstraZeneca”

Carantina pentru lotul problematic AstraZeneca a fost ridicată! Valeriu Gheorghiță a anunțat că a fost ridicată carantina pentru lotul problematic al vaccinului AstraZeneca, în acest moment doar trei țări păstrând carantina pentru acest lot. De asemenea, acesta a precizat că link-ul prin care românii pot anunța reacțiile adverse a fost postat pe platforma ROVACCINARE.

”Am ridicat carantina de la lotul vaccinului AstraZeneca. În acest moment mai sunt trei țări care au menținut carantinarea acestui lot. Link-ul pentru comunciarea reacțiilor adverse este postat, iar fieacare persoană poate să îl vadă. În perioada următoare vom organiza un demers prin care vom crește nivelul de conștientizare a reacțiilor adverse raportate. Un alt lucru, pe 20 martie, au fost deschise 166 de centre de vaccinare, acestea au fost deschise cu liste de așteptare. Până la acest sunt programate 41.325 de persoane. În aceste cabinete avem o capacitate de circa 10.000 de persoane pe zi” , a declarat Valeriu Gheorghiță.

Citește și: Bilanţ coronavirus 23 martie. Un nou record la ATI. Aproape 6.200 de cazuri noi COVID şi 174 de decese

Din 1 aprilie oamenii își vor putea alege tipul de vaccin

”Din 1 aprilie fiecare centru va avea afișat tipul de vaccin, deci fiecare persoană va ști ce tip de vaccin va fi distribuit în acel centru. Din 6 aprilie vom crește capacitatea de vaccinare pentru fiecare centru, iar din 13 aprilie vom crește centrele de vaccinare pentru vaccinul Pfizer. Cabinetele vor fi alocate pentru orașelee care au un număr mare de cazuri raportate” , a mai precizat medicul.

13 judeţe şi Bucureşti au primit alocări din cele 167 de noi cabinete

”Un alt element nou pentru luna aprilie va fi cel legat de operaţionalizarea şi demararea activităţilor de vaccinare cu centre mobile pentru localităţile care sunt cu incidenţă crescută a cazurilor. Vorbim de localităţi din mediul rural, localităţi defavorizare care nu au medic de familie. În momentul de faţă se centralizează datele care deja au venit din fiecare judeţ cu aceste localităţi, număr de locuitori şi persoanele care au peste 65 de ani” , a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.

Citește și: Vlad Voiculescu, despre posibilele restricţii de Paşte. „Dorinţa acestui Guvern este ca de Paşti oamenii să aibă sărbători. Să fie un pericol cât mai gestionabil”