Vlad Voiculescu, despre posibilele restricţii de Paşte. „Dorinţa acestui Guvern este ca de Paşti oamenii să aibă sărbători. Să fie un pericol cât mai gestionabil”

Vlad Voiculescu a declarat, marţi, urmează să fie prezentat un set de măsuri inclusiv pentru Paşte deoarece guvernaţii vor ca românii să aibă sărbători "în afara pericolului". Declaraţia ministrul Sănătăţii vine în contextul în care au fost raportate peste 6.000 de noi infecţii COVID-19 în ultimele 24 de orei, iar incidenţa în Capitală a ajuns la 6.22.

23 mart. 2021, 13:30
Vlad Voiculescu, despre posibilele restricţii de Paşte. „Dorinţa acestui Guvern este ca de Paşti oamenii să aibă sărbători. Să fie un pericol cât mai gestionabil”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a fost întrebat dacă autorităţile iau în calcul aplicarea de noi restricţii în următoarea perioadă, inclusiv de sărbătorile de Paşte.

„Dorinţa acestui Guvern este ca de Paşti oamenii să aibă sărbători aşa cum se cuvine. Sărbători aşa cum se cuvine înseamnă să fie în afara pericolului sau să fie un pericol cât mai gestionabil.

E important pentru fiecare dintre noi să ne întâlnim cu cei dragi, să ciocnim un ou de Paşte. Sperăm să putem face lucrul acesta. Asta înseamnă că în cele câteva săptămâni pe care le am ai avem până de Paştele ortodox, mai sunt aproape două săptămâni până de Paştele catolic, trebuie să luăm măsuri tocmai pentru a fi în siguranţă noi şi ai noştri”, a declarat Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii a subliniat în urma şedinţei pe care o va avea cu specialişti din INSP şi DSP vor fi prezentate un set de măsuri.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, nou anunţ despre carantinarea Capitalei. „Carantina nu poate fi exclusă. Măsuri ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a declarat, marţi, că în acest moment nu poate fi vorba despre carantinarea Bucureştiului în zilele imediat următoare, însă „carantina nu poate fi exclusă” în condiţiile în care a fost depăşită incidenţa de şase la mie.

„Nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată atâta timp cât e vorba despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim de carantinare în zilele imediat următoare”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Voiculescu a explicat că specialiştii se vor întruni la Ministerul Sănătăţii pentru a stabili ce măsuri vor fi aplicate.

„Există un set de măsuri care vor fi anunţate în cursul zilei de astăzi. Măsuri ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare. În acest moment nu vorbim despre carantinare”, a menţionat Vlad Voiculescu.
„Carantina nu poate fi exclusă. Este cu sigurnaţă în discuţie odată ce s-a depăşit pragul de 6 la mie, dar asta e o discuţie pe care o avem alături de specialişti.

În Bucureşti situaţia încă nu este critică. Situaţia e dificilă la nivelul fiecărui spital”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 23 martie. Un nou record la ATI. Aproape 6.200 de cazuri noi COVID şi 174 de decese