Valeriu Gheorghiţă anunţă când vor fi vaccinaţi profesorii: „Se poate face cu dozele de la Moderna”

Valeriu Gheorghiţă spune că vaccinarea profesoririlor se poate face începând cu prima săptămână din februarie, cu dozele de la Moderna.

22 ian. 2021, 08:32
Valeriu Gheorghiţă anunţă când vor fi vaccinaţi profesorii: „Se poate face cu dozele de la Moderna”
Valeriu Gheorghiţă anunţă când vor fi vaccinaţi profesorii: "Se poate face cu dozele de la Moderna"

Valeriu Gheorghiță a declarat, joi seară, că se ia în calcul vaccinarea profesorilor începând cu prima săptămână din luna februarie.

Valeriu Gheorghiţă, anunţ despre vaccinarea profesorilor: Se va face din februarie

Citeşte şi Alte 180.000 de doze vor ajunge săptămâna viitoare în România. Valeriu Gheorghiță: ”Cererea de vaccinare depăşeşte cu mult disponibilitatea”

„Este un aspect pe care îl avem în analiză cu colegii de la Institutul de Sănătate Publică, pentru a încerca să prioritizăm accesul personalului din învățământ, cât mai rapid, la vaccinare. La acest moment, situația este este extrem de complicată din pucinanct de vedere al numărului de persoanelor care sunt deja programate, al persoanelor care își fac rapelul și al disponibilizații dozelor.

Aceste lucru se poate face cel mult începând cu prima săptămână din luna februarie în care putem folosi dozele de la Moderna, pentru această destinație dar este o decizie care nu s-a luat, este în analiza pentru că ne dorim să avem cea mai bună abordare încât să oferim o soluție corecta pentru această categorie.

Datele din țările din Europa care nu au avut școlile închise arată că numărul de copii care se infectează la școală este infim. Copiii nu la scoală se infectează. Mai degrabă m-aș gândi invers protejarea personalului din învățământ, mai ales a celor care se știu cu boli cronice, care îi vulnerabilizează”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare la B1 Tv. 

Citeşte şi Limită la vaccinări în România! Valeriu Gheorghiţă: ”Riscăm să existe persoane care să nu primească rapelul”

Acesta a explicat şi de ce s-a decis ca şcolile să fie închise.

„Numărul de cazuri la nivel comunitar a crescut foarte mult si chiar dacă școala în sine nu reprezenta un mediu de risc, activitățile conexe (transportul în comun, numărul mai mare de persoane care circulau, supraaglomerarea), era un factor în mod direct legat de răspândirea infecției”, a mai precizat medicul.