Valeriu Gheorghiţă anunţă deschiderea de noi centre de vaccinare. Ce se întâmplă cu serul de la AstraZeneca

Valeriu Gheorghiţă anunţă deschiderea de noi centre de vaccinare în următoarea perioadă. Coordonatorul Campaniei de Vaccinare a declarat în cadrul conferinţei de presă de marţi că România continuă vaccinarea cu serul de la AstraZeneca.

16 mart. 2021, 14:27
Valeriu Gheorghiţă anunţă deschiderea de noi centre de vaccinare. Ce se întâmplă cu serul de la AstraZeneca
Valeriu Gheorghiţă anunţă deschiderea de noi centre de vaccinare. Ce se întâmplă cu serul de la AstraZeneca

Valeriu Gheorghiţă anunţă deschiderea de noi centre de vaccinare. Începând cu 23 martie, la nivel naţional se vor deschide încă 165 de cabinete în care românii se pot vaccina împotriva coronavirusului.

Valeriu Gheorghiţă: Avem 808 centre de vaccinare

„Avem 808 centre de vaccinare, 760 centre active. Din 23 martie vom deschide 165 de cabinete noi de vaccinare la nivel national. În Bucuresti vor fi deschise 54 de cabinete noi pentru vaccinul pfizer. Din 5 aprilie vom deschide un număr de cabinete medicale pentru a putea vacccina 40 de mii de persoane zilnic cu vaccin Pfizer”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

În cadrul conferinţei de presă de marţi, Valeriu Gheorghiţă a anunţat că România continuă vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă: Aproape 500.000 de români s-au înscris pe liste de aşteptare pentru vaccinare COVID. Listele rămân deschise.

„În acest moment sunt 13 state la nivel european au decis suspendarea temporara a unui singur lot AstraZeneca, 7 state au decis continuarea vaccinarii cu toate loturile AstraZeneca si 15 state au decis suspendarea temporara a vaccinarii cu toate loturile. Romania a decis continuarea vaccinarii. Agentia Europeana a Medicamentului si-a mentinut acelasi nivel de recomandare, la acest moment beneficiile depasesc riscurile.

Nu exista, legat de evenimentele tromboembolicem semnale legate de o frecventa mai mare decat in populatia generală nevaccinata. Vorbim de un caz la un milion de persoane vaccinate, mult sub frecventa estimata la populatia nevaccinata, un caz la o mie de persoane. Azi Agentia Europeana a Medicamentului reevalueaza toate datele. Cred in continuare ca trebuie sa acordam credit Agentiei Europene a Medicamentului care a precizat cat se poate de clar ca nu exista date care sa faca legatura de cauzalitate cu vaccinul.

Trebuie sa punem in balanta beneficiile vaccinarii, tinand cont ca multi oameni isi pierd viata din cauza infectarii.Continuam monitorizarea si raportarea reactiilor”, a declarat coordonatorul Campaniei de Vaccinare.

Citeşte şi La cât timp după rapel este indicat să ne facem testul de anticorpi. Medicii Adrian Marinescu şi Valeriu Gheorghiţă ne avertizează să nu ne grăbim

Reamintim că regiunea Piemont din Italia a suspendat temporar vaccinarea anti-COVID-19 cu doze din lotul ABV 5811 după moartea unui profesor în vârstă de 57 de ani care primise vaccinul anglo-suedez. Autoritățile sanitare italiene au precizat că suspendarea este un act de prudență extremă în timp ce se verifică dacă există o legătură între deces și vaccinare.

Printre ţările care au suspendat folosirea vaccinului produs de Astrazeneca se numără Germania, Spania, Franţa, Portugalia.