Valeriu Gheorghiţă anunţă valul patru: „Virusul este în continuare circulant. Pandemia nu a trecut”

Valeriu Gheorghiţă anunţă valul patru al pandemiei. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, durata şi intensitatea acestuia depind de cât de bine vom fi protejaţi la nivel de colectivitate.

09 iun. 2021, 09:38
Valeriu Gheorghiţă anunţă valul patru: „Virusul este în continuare circulant. Pandemia nu a trecut”
Valeriu Gheorghiţă anunţă valul patru: "Virusul este în continuare circulant. Pandemia nu a trecut"

Valeriu Gheorghiţă anunţă valul patru al pandemiei. Acesta a declarat că virusul este în continuare circulant şi că riscut tulpinilor mutante este crescut.

Valeriu Gheorghiţă: Ne aşteptăm la un val patru

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă îi critică pe părinţii care nu-şi vaccinează copiii. Ce fac alte ţări din UE

„Ne așteptăm la un val patru și durata și intensitatea valului patru depind de cât de bine vom fi protejați la nivel de colectivitate. Tocmai de aceea, e important să înțelegem că nu a trecut această pandemie, virusul este în continuare circulant și riscul tulpinilor virale mutante este crescut, atâta vreme cât încă avem populație susceptibilă la boală.

Este important ca in fiecare localitata sa existe un numar critic de persoane vaccinate astfel incat să nu ne confruntăm cu o noua crestere de cazuri de covid. Este important ca acum sa ne pregatim cat mai bine pentru a evita un nou val de imbolnaviri.

Trebuie sa intelegem ca pandemia nu s-a terminat. Înca avem cateva sute de cazuri zilnice în România. Trebuie să ne mentinem obiectivul de imunitate de grup de 50-70 la suta ”, a declarat medicul militar.

Institutul Național de Sănătate Publică a raportat, marţi, 8 iunie, că un număr de 49.467 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore. Un număr de 36.312 de persoane s-au vaccinat cu serul produs de Pfizer, în vreme ce următorul în preferinţele românilor este vaccinul Johnson&Johnson (8.728 de persoane imunizate).

De la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent au fost administrate 8.337.812 de doze.

Autorităţile stabiliseră ca obiectiv vaccinarea a cinci milioane de persoane până la 1 iunie, însă nici la o săptămână de la acest termen nu a fost atinsă această ţintă.

Citeşte şi Cine l-a inspirat pe Valeriu Gheorghiţă să devină medic? Coordonatorul Campaniei de Vaccinare plânge la filme şi vrea un an sabatic

Florin Cîţu, despre valul patru al pandemiei: „Suntem pregătiţi pentru acest scenariu. Vaccinarea e singura soluţie pentru a ieşi din pandemie”. Câţi români mai sunt internaţi la ATI

Florin Cîţu a anunţat că România este pregătită pentru o creştere a numărului de cazuri de coronavirus din toamnă. Premierul a precizat că singura soluţie pentru a ieşi din pandemie este vaccinare.

„Suntem pregătiţi pentru acest scenariu, dar eu nu cred că vom mai avea o situaţie ca până acum. S-ar putea să mai fie perioade, asta nu neg, dar ceea ce am văzut până acum… Anul trecut în vară uşor, uşor creştea numărul de persoane la ATI. Noi am avut o creştere. Acum este prima perioadă când avem o scădere şi venim de la 1.600 la 600 de persoane. Eu zic că vaccinarea a funcţionat, dar ne vedem şi în septembrie. Este singura soluţie pentru a ieşi din pandemie”, a declarat Cîţu într-un interviu la Radio Guerilla.

Acesta a mai precizat că spitalele COVID vor urma să fie eliberate treptat. Premierul spune că doreşte ca acest lucru să se facă după o procedură clară, ca în cazul în care situaţia se schimbă să se revină la unităţi COVID.

„Am învăţat în acest an cum să reacţionăm mult mai rapid. De exemplu, pregătim şi am vorbit cu Ministerul Sănătăţii, treptat vom elibera acele spitale COVID, dar vreau să avem o procedură clară ca în cazul în care se întâmplă ceva să putem să revenim cu spitalele COVID rapid, să nu avem o problemă ca în iarnă când trebuia să mă duc de fiecare dată să zic…..”, a mai precizat premierul.