Valeriu Gheorghiță, avertisment către primari: „Să nu se uite la toamnă cum le sunt carantinate localitățile”

Valeriu Gheorhiță a dat un avertisment către primari cu privire la faptul că al patrulea val al pandemiei ar putea lovi în toamnă și că vaccinarea trebuie să fie continuare susținută de către autorități.

15 iun. 2021, 15:57
Valeriu Gheorghiță, avertisment către primari: „Să nu se uite la toamnă cum le sunt carantinate localitățile”

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a trimis un avertisment primarilor în vederea suținerii în continuare a vaccinării, deoarece, din toamnă, există pericolul unui al patrulea val de Covid-19.

„Dacă nu avem o rată de acoperire vaccinală suficientă încât să se încetinească răspândirea infecției în cadrul populației suntem la risc de un nou val 4. Nu este speculație, este, din păcate o realitate cu care ne vom confrunta. Dar ce ține de noi este să diminuăm amplitudinea”, menționat Valeriu Gheorghița în cadrul unei conferinței de presă.

Valeriu Gheorghiță: „Am propus reorganizarea activităților de vaccinare”

Medicul Gheorghiță s-a adresat primarilor cărora le-a spus că riscă să aibă din nou localitățile introduse în carantină dacă localnicii nu se vaccinează în număr mare.

„Tocmai din acest motiv am propus reorganizarea activităților de vaccinare, în special în rural, să avem un calendar clar și detaliat al activităților de vaccinare în fiecare localitate în parte, pe de o parte pentru că estimăm apariția acestui val de îmbolnăviri. Și nu vreau să ne trezim în toamnă cu localități care să spună faptul că la ei nu au ajuns vaccinuri (…) Altfel este posibil ca în toamnă să avem probleme în localități în care imunizarea colectivă a populației este mult sub ce este relevant din punct de vedere epidemiologic. Este posibil să se ajungă la situații în care anumiți reprezentanți locali să se uite cum vor fi carantinate localitățile lor pentru că în perioada în care era momentul să se vaccineze nu s-au desfășurat aceste activități”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.

Autoritățile au în plan ca în această vară echipele mobile de vaccinare să treacă prin toate localitățile din România, titrează stiripesurse.