Valeriu Gheorghiță le cere părinţilor să-şi vaccineze micuţii: „Dacă ai un copil cu boli cronice, el are de 19 ori mai multe șanse să ajungă la ATI”

Majoritatea copiilor chiar dacă nu fac forme grave, transmit virusul foarte ușor. Dar dacă suferă şi de alte boli, starea de sănătate a micuţilor se poate agrava. "Dacă ai un copil cu boli cronice, el are de 19 ori mai multe șanse să ajungă la ATI", avertizează medicul Valeriu Gheorghiță.

06 dec. 2021, 12:42
Valeriu Gheorghiță le cere părinţilor să-şi vaccineze micuţii: „Dacă ai un copil cu boli cronice, el are de 19 ori mai multe șanse să ajungă la ATI”

Medicul Valeriu Gheorghiță recomandă vaccinarea copiilor. „Gândește-te că dacă ai un copil cu boli cronice, el are de 12 ori mai multe șanse să fie spitalizat și de 19 ori mai multe șanse să ajungă la ATI, dacă nu îl vaccinezi”, avertizează medicul, care este şi coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

Citeşte şi: Speculă cu teste de salivă destinate elevilor. Un kit se vinde pe internet şi cu 50 lei

„Faptul că azi avem un prim vaccin care are autorizare inclusiv pentru grupa de vârstă 5-11 ani, cel de la compania BioNTech Pfizer, este un lucru cât se poate de bun, cel puțin pentru categoria de copiii care sunt cu afecțiuni cronice în evidență. Pentru că vorbim de copii parte dintre ei vulnerabili – care au diabet, obezitate, boli cardiovasculare, boli neurologice și care au nevoie să stea în comunitate, să meargă la școală, fără teama că dacă se îmbolnăvesc pot face o formă gravă de boală și părinții stau într-o teamă permanentă legată de prezența copilului în comunitate”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiţă, la Alephnews.ro.

Citeşte şi: PNL vrea CERTIFICAT VERDE la serviciu şi vaccinare obligatorie cât mai repede. Reacţia lui Alexandru Rafila

BILANŢ VACCINARE 5 decembrie 2021. Peste 30.000 de doze administrate în ultimele 24 de ore

CNCAV a anunţat că 32.734 de doze au fost administrate în România în 24 de ore, cele mai multe fiind cu Pfizer.

În ultimele 24 de ore, 3.289 persoane au fost vacciante cu doza 1 Pfier, 11.928 cu doza a doua şi 13.118 cu doza a treia. Cu Moderna s-au vaccinat 81 persoane cu prima doză, 346 cu doza 2 şi 1.235 cu doza trei. Cu Johnson & Johnson s-au vaccinat 2.650 de persoane cu prima doză şi 87 cu doza de rapel.