Valeriu Gheorghiţă confirmă: Nu există o scădere a intenţiei de vaccinare!

Valeriu Gheorghiţă susţine că în România nu există o scădere a intenţiei de vaccinare, iar datele sociologice indică o intenţie de cel puţin 50%

13 apr. 2021, 20:57
Valeriu Gheorghiţă confirmă: Nu există o scădere a intenţiei de vaccinare!

Valeriu Gheorghiţă confirmă. Şeful Campaniei de vaccinare  spune că în acest moment în platformă există un total de 1.225.356 de persoane programate, atât pentru doza unu, cât şi pentru doza a doua. Mai exact: în centrele Pfizer sunt programate 662.726 de persoane, în centrele Moderna – 160.300 de persoane, iar în centrele de vaccinare cu AstraZeneca sunt programate 402.329 de persoane.

Valeriu Gheorghiţă confirmă: Nu există o scădere a intenţiei de vaccinare!

„Nu cred că este o scădere a interesului pentru vaccinare. Scăderea numărului de persoane din lista de aşteptare se datorează faptului că o persoană care nu confirmă programarea este eliminată din listă, tocmai pentru a facilita notificarea celorlalte persoane. Acesta ar fi un aspect. Un al doilea aspect – faptul că se întrevede posibilitatea de vaccinare prin intermediul medicilor de familie – foarte probabil că a determinat o mare parte dintre persoane să mai aştepte până la existenţa acestei posibilităţi de a se vaccina la cabinetul medicului de familie. Deci, din punctul nostru de vedere, nu există o scădere a intenţiei de vaccinare, ci, dimpotrivă, datele sociologice arată o intenţie de cel puţin 50%.

În total, aceste persoane din etapa a doua reprezintă circa 75,4% din tot ce s-a vaccinat în etapa a doua. Reamintesc faptul că etapa a doua continuă în acest moment şi sunt vaccinate cu prioritate persoanele care se află în lista de aşteptare şi care aparţin acestei etape. În ceea ce priveşte persoanele care fac parte din infrastructura critică ce deservesc activităţi esenţiale au fost vaccinate 428.072 de persoane, iar angajaţi din învăţământ – în total vaccinaţi 149.581 de persoane”, a afirmat el, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

În centrele organizate de reţeaua Ministerului Apărării Naţionale au fost vaccinate circa 103.760 de persoane, ceea ce reprezintă 4,6% din totalul celor vaccinaţi la nivel naţional, iar în centrele organizate în reţeaua Ministerului Afacerilor Interne au fost imunizate 37.186 de persoane, ceea ce reprezintă 1,6% din totalul persoanelor vaccinate la nivel naţional.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat duminică seara că, începând de săptămâna viitoare, aproximativ 80.000 de persoane vor fi vaccinate zilnic cu ser anti-COVID.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă: „80.000 de vaccinaţi pe zi, de marţi”. Ce se întâmplă dacă te infectezi între doze


loading...
Partenerii noștri