Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, dezminte tensiunile dintre el şi ministrul Vlad Voiculescu

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a susţinut marţi că nu există tensiuni între el şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, aşa cum s-a vehiculat în presă.

19 ian. 2021, 18:19
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, dezminte tensiunile dintre el şi ministrul Vlad Voiculescu

„Între mine şi domnul Vlad Voiculescu, domnul ministru, nu există tensiuni. (…) parteneriatul cu Ministerul Sănătăţii este unul cât se poate de bun la acest moment”, a dat asigurări dr. Valeriu Gheorghiţă.

„În general sunt o persoană care nu am tensiuni cu nimeni şi nici nu fac ameninţări, deci nu este cazul. Sunt discuţii punctuale pe care le-am avut cu domnul ministru legate de îmbunătăţirea activităţii strict din punct de vedere tehnic pentru campania de vaccinare. Să nu uităm că Ministerul Sănătăţii este unul dintre cele mai importante ministere în derularea campaniei de vaccinare, e un rol foarte important, iar din acest punct de vedere comunicarea şi parteneriatul cu Ministerul Sănătăţii este unul cât se poate de bun la acest moment. (…) Între mine şi domnul Vlad Voiculescu, domnul ministru, nu există tensiuni”, a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat dacă există tensiuni între el şi Vlad Voiculescu.

Valeriu Gheorghiţă a negat şi că ar fi ameninţat cu demisia, dacă ministrul Sănătăţii Vald Voiculescu i-ar lua atribuţiile legate de campania de vaccinare, aşa cum s-a vehiculat în presă.

Reacţia lui Valeriu Gheorghiţă vine după ce Adevărul a scris, citând surse politice, că relaţiile între şeful comitetului care se ocupă de campania de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, sunt din ce în ce mai reci, după ce din partea politicianului au venit semnale că medicul militar va fi lăsat să aibă un rol „decorativ”, în timp ce deciziile esenţiale privind vaccinare vor fi mutate la oamenii de încredere ai lui Vlad Voiculescu din Ministerul Sănătăţii.

Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că de campania de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19 s-ar ocupa Ştefan Voinea, consilierul personal al ministrului Sănătăţii.

„Ştefan Voinea, omul lui Voiculescu de la comunicare, pur şi simplu îl sfidează pe Gheorghiţă”, au declarat surse politice pentru „Adevărul”.

De asemenea, noul ministru al Sănătăţii ar pregăti transferarea mai multor atribuţii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică la un secretar de stat din MS, în cazul în care Adriana Pistol (numită la şefia INSP de liberali şi susţinută şi de Valeriu Gheorghiţă) nu ar fi demisă din funcţie. Printre atribuţiile care ar putea fi transferate la un secretar de stat numit de Vlad Voiculescu ar fi cele legate de raportările privind pandemia: număr de cazuri, număr de vaccinări şi alte informaţii.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 19 ianuarie. Record în campania de vaccinare. Peste 34 de mii de români au fost imunizați în ultimele 24 de ore

Potrivit DC News, Valeriu Gheorghiţă a ameninţat şi cu demisia, dacă noua conducere a Ministerului Sănătăţii insistă cu schimbările, aspect precizat şi în discuţiile cu prim-ministrul Florin Cîţu.


loading...