Valeriu Gheorghiță nu exclude o nouă creștere a cazurilor Covid-19. Ce se va întâmpla peste două săptămâni

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a avertizat, joi, că virusul se adaptează permanent, iar următoarele valuri de infectări pot lovi România și mai rău decât precedentele.

11 nov. 2021, 16:28
Valeriu Gheorghiță nu exclude o nouă creștere a cazurilor Covid-19. Ce se va întâmpla peste două săptămâni

Valeriu Gheorghiță nu exclude o nouă creștere a cazurilor Covid-19. Autoritățile sanitare se așteaptă ca numărul infectărilor cu Covid-19 să urce din nou peste două săptămâni. Se preconizează ca actualul trend de scădere să dureze până la finalul lunii noiembrie, când va începe creșterea, ca efect al începerii școlilor în format fizic!

Valeriu Gheorghiță nu exclude o nouă creștere a cazurilor Covid-19

„Estimarea este că în perioada următoare, probabil una-două săptămâni, vom stagna în această scădere. E important să scădem cât mai mult. Nu este exclus să înregistrăm o nouă creștere, pentru că interacțiunea oamenilor crește prin faptul că s-a realuat activitatea de învățământ în format fizic. Suntem în plin sezon rece și stăm tot mai mult în spații închise, există interacțiune apropiată între oameni, iar acest lucru e asociat cu o creștere a riscului de infectare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiţă: Certificatul verde pentru angajaţi nu ar trebui să ia în calcul testele. Valul 4 nu s-a terminat

Președintele CNCAV a fost prezent, joi, la lansarea caravanei naţionale de vaccinare „Oameni ca mine”, prima de acest gen dedicată educaţiei despre sănătatea publică, în context pandemic.

Valeriu Gheorghiță îi contrazice pe Iohannis și pe experții în sănătate: „Campania de vaccinare este un succes!”

„Nu știu dacă în acest moment vorbim neapărat de un val 5, nici nu contează. Contează realitatea, că în unele țări europene se observă o creștere importantă a numărului de cazuri. Unde rata de vaccinare e crescută nu se observă o creștere a numărului de cazuri grave și nu crește mortalitatea. E clar că după valul 4 nu se va opri pandemia. Din acest motiv e logic să înțelegem că, dacă nici de această dată nu ne vom pregăti mai bine, în sensul în care să avem un grad ridicat de protecție, valurile următoare ne vor lovi la fel de rău, poate mai rău. Spre deosebire de noi, virusul nu stă pe loc, se adaptează și evoluează, devine mai transmisibil”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.


loading...