Valeriu Gheorghiţă – Personalitatea anului 2021 în România

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a fost recompensat pentru activitatea din acest an.

15 iun. 2021, 23:39
Valeriu Gheorghiţă – Personalitatea anului 2021 în România

Președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a primit în această seară premiul “Personalitatea anului 2021 în România” de la publicația Business-Review.

Premiul recunoaște impactul unei personalități asupra societății, sănătății și comunității, având în vedere pandemia actuală și impactul său negativ asupra tuturor aspectelor vieții noastre.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, are 38 de ani și lucrează din 2012 la Spitalul Militar Central “Dr Carol Davila”, fiind de trei ani medic primar. El l-a avut coordonator de doctorat pe profesorul Adrian Streinu Cercel, care acum candidează la Senat pe listele PSD.

Valeriu Gheorghiță, avertisment către primari: „Să nu se uite la toamnă cum le sunt carantinate localitățile”
Locotenent colonel medic Valeriu Gheorghiță are 38 de ani. El este medic primar, doctor în Științe Medicale, competenţă în Managementul serviciilor de sănătate, atestat în medicină de călătorie. Medicul coordonează, la Spitalul Militar Central, politica de utilizare a tratamentului cu antibiotice.

Potrivit CV-ului său, Valeriu Gheorghiță a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş.

În 2013, a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale, cu o lucrare cu tema: “Dinamica antigenului HBs cantitativ și predicția răspunsului la tratamentul antiviral cu interferon pegylat sau analogi nucleozidici și nucleotidici la pacienții cu hepatită cronică cuVHB”. Coordonator de doctorat, la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, i-a fost managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, care acum candidează la Senat pe listele PSD.

În perioada 2007-2012 Valeriu Gheorghiță a fost medic rezident la Institutul „Matei Balș”. El lucează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila” din 2012. Până în 2017 a fost medic specialist în boli infecțioase, iar de 3 ani este medic primar. Din 2016, Valeriu Gheorghiță este asistent universitar.

Cine l-a inspirat pe Valeriu Gheorghiţă să devină medic? Coordonatorul Campaniei de Vaccinare plânge la filme şi vrea un an sabatic