Valeriu Gheorghiţă propune ca şcolile fără cazuri de COVID să funcţioneze cu prezenţă fizică şi după incidenţa 6

Preşedintele Comitetului privind vaccinarea, medicul Valeriu Gheorghiţă, propune ca funcţionarea şcolilor să nu mai depindă de rata de incidenţă înregistrată în localităţile în care acestea funcţionează.

29 sept. 2021, 14:21
Valeriu Gheorghiţă propune ca şcolile fără cazuri de COVID să funcţioneze cu prezenţă fizică şi după incidenţa 6

Medicul Valeriu Gheorghiţă a prezentat, miercuri, un scenariu în care funcţionarea şcolilor nu ar mai fi legată de incidenţa COVID, astfel încât, după depăşirea pragului de 6 infectări la mia de locuitori, să treacă în sistem online doar clasele sau unităţile de învăţământ în care se înregistrează cazuri de îmbolnăvire COVID, iar restul să funcţioneze cu prezenţă fizică.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu: Examenele naţionale se vor susţine, indiferent de condiţii, cu prezenţă fizică

„Sunt discuţii care se au în vedere, sunt mai multe variante de lucru. Una dintre ele este dacă ignorăm, în sensul bun al cuvântului, în sensul decuplării de rata de incidenţă, încât modalitatea prin care copiii să meargă la şcoală să fie altfel reglementată. Indiferent de rata de incidenţă, copiii să meargă la şcoală cu prezenţă fizică şi să existe o monitorizare foarte riguroasă din punct de vedere al respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului şi de identificare a cazurilor pozitive. În sensul în care să se închidă evident acele clase sau acele şcoli unde sunt identificate cazuri. Dacă într-o comunitate, într-o localitate nu există niciun caz diagnosticat într-o unitate de învăţământ, chiar dacă rata de incidenţă este peste şase la mie, atunci şcoala, teoretic, poate să continue pentru că acolo nu sunt cazuri”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Şcolile ar putea rămâne deschise şi la 6 la mie. Anunţul de ultimă oră al ministrului Educaţiei