Valeriu Gheorghiţă: Putem vaccina 120.000 de persoane pe zi. Rapelul poate fi făcut într-un centru diferit

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că a crescut capacitatea de vaccinare la nivel naţional. Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că pot fi vaccinate 120.000 de persoane pe zi.

22 apr. 2021, 21:21
Valeriu Gheorghiţă: Putem vaccina 120.000 de persoane pe zi. Rapelul poate fi făcut într-un centru diferit
Valeriu Gheorghiţă: Putem vaccina 120.000 de persoane pe zi. Rapelul poate fi făcut într-un centru diferit

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că a doua doză de vaccin poate fi făcută într-un centru diferit. Singura condiţie este ca persoana respectivă să anunţe centrul în care vrea să facă rapelul cu 72 de ore înainte.

Valeriu Gheorghiţă: Timpul de asteptare este redus pe toate tipurile de centre

Citeşte şi Florin Cîţu: „Vom face primul pas spre revenirea la normalitate, doar dacă ne vaccinăm. Fără vaccinare nu se poate”

„Am crescut capacitatea de vaccinare la nivel national. Ieri am vaccinat peste 90 de mii de persoane. Nu este relevant cate persoane stau in asteptare. In ultimele 24 de ore vorbim de peste 80 de mii de persoane programate. 90% dintre persoanele care sunt pe lista de asteptare sunt persoane de varsta a treia.

Putem vaccina 120.000 de persoane pe zi.

Timpul de asteptare este redus pe toate tipurile de centre. Cel mai mare timp de asteptare este în centrele Pfizer. Vom promova programarea directa telefonic.

Am discutat cu colegii pentru a avea posibilitatea de a modifica centrul pentru cea de-a doua doză. Până se implementează această modificare în platformă,  este preferabil să se anunţe înainte cu 72 de ore la centrul la care vrem sa facem rapelul”, a anunţat coordonatorul campaniei de vaccinare la Digi 24.

Medicul militar face un apel persoanele care locuiesc în mediul rural şi care se pricep la calculatoare să-i ajute şi pe ceilalţi să se înscrie pe platforma de vaccinare pe cei care nu au cunoștințe de IT.

„Pentru mediul rural ne dorim să facem acele oficii de programare. Adică în multe oficii să fie un ghișeu unde să se poată programa. Fac un apel la oamenii care dețin un cont să-i ajute pe oameni să se înscrie. Acum pe un cont se pot înscrie nelimitat persoane. Cu un laptop poți să programezi o stradă întreagă, bineînțeles dacă vor.

Tot în mediul rural mai vrem ceva: în a doua parte a zilei să se poată programa la vaccinare oamenii după o anumită vârstă; există exemple și în alte țări astfel încât oamenii să meargă la vaccinare.

Până acum au fost vaccinate 700.000 de mii de persoane de peste 65 de ani”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Medicii de familie vor începe să vaccineze din 4 mai

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunţat că medicii de familie vor începe să vaccineze pe 4 mai.

„Medicii de familie vor începe să vaccineze pe 4 mai. Este vorba despre 3.080 de medici. Mare parte din ei sunt deja implicaţi în centrele de vaccinare fixe. Medicii de familie vor folosi cel mai probabil vaccin de la Moderna şi Johnson & Johnson”, a mai precizat medicul militar.

Începând de săptămâna viitoare se va începe să distribuirea vaccinului Johnson & Johnson, în special în centrele de vaccinare mobile.

„În următoarele 2 zile vom atinge 3 milioane de persoane vaccinate. Amplificând vaccinarea cu centre mobile de vaccinare, cred ca avem toata ifrastructura de vaccinare astfel încât la sfârşitul lunii mai să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate”, a mai adăugat medicul.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că 87.377 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Sunt 139 de reacții adverse.

Dintre persoanele vaccinate în ultimele 24 de ore, 59.538 au primit prima doză de vaccin, iar 27.839 a doua doză. 66.716 de persoane au fost imunizate cu ser produs de Pfizer, 10.622 cu cel de la Moderna, iar 10.039 cu AstraZeneca.

În total, de la începerea campaniei de vaccinare, au fost vaccinate 2.860.598 de persoane, din care 1.714.422 au primit ambele doze de vaccin.

Bilanţ vaccinare 22 aprilie 2021. 139 de reacții adverse au fost raportate în ultimele 24 de ore, 28 de tip local și restul de tip general.

Citeşte şi Florin Cîţu anunţă când se va putea renunţa la mască: „1 iunie e cam devreme. Ne gândim să renunţăm după ce atingem ţinta”