Valeriu Gheorghiţă răspunde întrebării românilor despre consumul de alcool înainte şi după vaccinare: „Este important când ne prezentăm la medic să nu fim sub influenţa alcoolului”

Valeriu Gheorghiţă vorbește despre consumul de alcool în ziua vaccinării: „este important când ne prezentăm la medic să nu fim totuși sub influența alcoolului”.

28 apr. 2021, 23:25
Valeriu Gheorghiţă răspunde întrebării românilor despre consumul de alcool înainte şi după vaccinare: „Este important când ne prezentăm la medic să nu fim sub influenţa alcoolului”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat miercuri că în mediul rural există un curent potrivit căruia cei care se vaccinează nu pot consuma alcool timp de 5 zile și atunci renunţă la imunizare.

„Consumul de alcool nu este recomandat sub nicio formă din punct de vedere medical și nu are beneficii. Vorbim de consumul cronic și repetat”, spune Valeriu Gheorghiţă la AlephNews.

Întrebat dacă este interzis consumul de alcool în ziua vaccinării sau după, Valeriu Gheorghiţă răspunde: „în general, când vorbim de o activitate medicală, un tratament, o vaccinare, este bine să nu consumăm băuturi alcoolice.

Se pot întâmpla o serie de evenimente care să fie legate de consumul de alcool și cred că lucrurile nu trebuie amestecate. Este important când ne prezentăm la medic să nu fim totuși sub influența alcoolului”.

Valeriu Gheorghiţă nu exclude colaborarea cu manelişti în campania de vaccinare: „M-am gândit la implicarea lor”

Maneliștii sunt chemați să sprijine campania de vaccinare. Autoritățile, de la colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, la primarul Emil Boc, sunt de părere că interpreții şi-ar putea folosi influența pentru a-i convinge pe români să se imunizeze.

Coordonatorul Campaniei de Vaccinare a declarat, marţi, într-o conferință de presă, ca s-a gândit să implice interpreții de manele în promovarea vaccinării anti-COVID-19.

„E un aspect la care mărturisesc că m-am gândit. Cred că o persoană care poate să aducă un plus în ce privește vaccinarea poate să-şi găsească locul în aceasta campanie”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte şi: Dan Barna, după ce bugetul PMB a fost respins: Am avut o discuţie cu Nicuşor Dan. Capitala nu va rămâne fără buget